Propagandă politică la TV chiar în ziua votului! Ce reacție au avut autoritățile

Publicat: 27 09. 2020, 18:45
Actualizat: 27 09. 2020, 18:46
Propagandă politică la TV chiar în ziua votului! Ce reacție au avut autoritățile / Sursă FOTO: Mediafax Foto & Shutterstock

Administratorul unui post local de televiziune a făcut propagandă chiar în ziua alegerilor locale 2020, deși acest fapt este interzis prin lege! Acesta a transmis mesaje politice, recomandări și îndemnuri către populație, fără să ia în considerare faptul că de fapt nu are voie să facă așa ceva. 

Postul de televiziune difuzat într-o comună din zona Bazinului Ciucului, Harghita, a continuat propaganda electorală după încheierea campaniei electorale. Astfel, admnistratorul postului a fost amendat de către autorități cu suma de 1.400 lei.

Propagandă politică la TV în ziua alegerilor locale 2020

„În acest caz, administratorul în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi, cu amendă de 1.400 de lei”, precizează IPJ Harghita.

Au cerut să voteze de pe patul de spital! Peste 50 de pacienți din Harghita au solicitat urna mobilă

Au cerut să voteze de pe patul de spital! 53 de pacienţi din  spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa au depus cereri pentru a vota cu urna specială la alegerile de duminică, potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Harghita, Adrian Pănescu.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au fost depuse 26 de cereri, de la cel din Odorhei un număr de 13 persoane au solicitat să voteze cu urna mobilă, de la spitalul din Topliţa au fost depuse 9 cereri, iar cinci pacienţi de la spitalul din Gheorgheni au cerut să voteze la urna mobilă.

Alegătorii care nu își pot ajunge la secțiile de votare la alegerile din 27 septembrie din cauză de boală sau invaliditate, dacă sunt internați în spitale, cămine pentru persoane vârstnice ori alte aşezăminte sociale, publice sau private, precum și persoanele private de libertate care nu și-au pierdut drepturile electorale pot vota prin intermediul urnei speciale, dacă responsabilii biroului electoral de circumscripție apreciază, din documentele anexate cererii, că aceste persoane nu se pot deplasa.