Prima pagină » Alegeri locale » Sesizare inedită: Nu puteau vota din cauză că buletine erau „sechestrate” la magazinul din sat, pentru cumpărături „pe caiet”

Sesizare inedită: Nu puteau vota din cauză că buletine erau „sechestrate” la magazinul din sat, pentru cumpărături „pe caiet”

Sesizare inedită: Nu puteau vota din cauză că buletine erau „sechestrate” la magazinul din sat, pentru cumpărături „pe caiet”
Polițiștii au fost sesizați prin apel la 112

Zeci de brașoveni au reclamat că nu pot vota, scrie presa locală, din cauza că proprietarul unui magazin-bar din Ormeniș ar fi ajuns în posesia mai multor cărți de identitate și nu vrea să le restituie.

În urma apelului la 112, a fost anunțată și Gruparea Mobilă de Jandarmi din Brașov, și, din informațiile presei locale, este vorba despre aproximativ 90 de carți de identitate, reținute de proprietarul societății pentru că le-a dat pe datorie alimente. Întregul scandal s-a lăsat cu dosar penal.

Potrivit newsbv.ro, până în prezent, cinci persoane au sesizat în scris cadrele de poliție cu privire la aceste aspecte, cercetările continuând în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

„La data de 26 septembrie, în jurul orei 17.10, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că administratorul unei societăți comerciale, ar fi oprit în gaj, mai multe cărți de identitate ca și garanție la unele cumpărături efectuate la societatea pe care o reprezintă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente in care se va propune solutie legala la finalizarea cercetărilor”, a declarat pentru newsbv.ro comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

40 de dosare penale pentru mită electorală

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisarul șef Monica Dajbog, a anunțat că dumică, până la ora 15.00, la nivel național s-au 318 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dintre care 119 nu s-au confirmat, iar pentru alte 111 se fac, în continuare, verificări. În total, până la acea oră s-au dat amenzi în valoare de aproape 40.000 de lei.

Potrivit oficialului MAI, aproape 40 de dosare penale pentru infracțiunea de mită electorală au fost întocmite de polițiști, la nivel național, în primele opt ore de la deschiderea urnelor.

Românii sunt așteptați la urne duminică să își voteze reprezentanții în administrațiile localităților în care locuiesc. În contextul pandemiei de COVID-19, în cele 18.794 de secții de votare sunt dispuse măsuri speciale de protecție sanitară.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Pe listele permanent și complementare sunt înscriși 18.295.485 de cetățeni cu drept de vot.

 

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele