ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Cum poți vota în alt oraș decât cel de domiciliu / Află secția la care ești arondat
La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 se poate vota, doar în anumite condiții, în alt oraș decât cel de domiciliu. În București nu se poate vota în alt sector.
Astăzi, puteți vota în localitatea și în secția de votare unde sunteți înscris/ă în Registrul Electoral cu domiciliul sau reședința (viză de flotant) sau, ca excepție, în orice altă secție de votare din aceeași circumscripție, dar în altă localitate, informează Știrile Pro TV.
Dacă aveți viza de flotant, dar nu v-ați înscris în Registrul Electoral (prin cerere la primărie), puteți vota la adresa de domiciliu pe liste permanente sau unde aveți reședința, pe liste suplimentare, însă nu puteți vota la altă secție de votare din aceeași localitate.
Dacă nu aveți viza de flotant sau adresa de domiciliu într-un anumit județ nu puteți vota pentru listele electorale corespondente, ci trebuie să vă deplasați în județul unde aveți drept de vot.
Nu puteți vota decât în județul unde aveți domiciliu sau reședință
De exemplu, dacă sunteți înregistrat în lista permanentă în Constanța și vă aflați în București, nu puteți vota în București pentru Constanța, trebuie să vă deplasați unde aveți domiciliul sau la orice altă secție de votare din afara localității respective, dar în același județ, scrie votcorect.ro.
Nu puteți solicita nici urna specială în alt județ, chiar dacă sunteți carantinat sau izolat. Secțiile de votare nu au buletine de vot decât pentru județul unde sunt înființate.
Cum afli secția la care ești arondat în țară
Pentru a afla la ce secție de votare sunteți arondat, accesați registrulelectoral.ro, introduceți datele personale și veți afla secția de votare la care vă puteți exprima opțiunea.
Poliția Capitalei a mobilizat 3.000 de efective pentru alegerile din București!
Poliția Capitalei informează că a mobilizat un număr semnificativ de angajați pentru alegerile parlamentare. Astfel, în București vor asigura buna desfășurare a întregului proces electoral aproximativ 3.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi alte forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Totodată, DGPMB arată că au fost verificaţi conducătorii auto care au transportat buletinele de vot. Șoferii au fost testaţi cu aparatul alcooltest şi au fost verificate documentele autovehiculelor utilizate, nefiind înregistrate incidente.