Eugen Tomac: PMP va distribui 100.000 de pliante cu fiecare candidat care nu susţine eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la Focşani, că Partidul Mişcarea Populară va tipări, începând de săptămâna viitoare, peste 100.000 de pliante cu fiecare candidat care nu susţine reducerea numărului de parlamentari la 300 şi eliminarea pensiilor speciale pentru deputaţi, senatori şi primari. Tomac a precizat că PMP a trimis către 430 de candidaţi, capii de listă de la Senat şi Camera Deputaţilor ai tuturor partidelor politice, un angajament cu privire la aceste două obiective.
„Suntem singurul partid politic care a propus reducerea numărului de parlamentari la 300, iar toate partidele refuză implementarea a ceea ce au decis românii într-un cadru democratic acum mai bine de 10 ani. (…) Începând de săptămâna viitoare, PMP va tipări, inclusiv în Vrancea, peste 100.000 de pliante cu fiecare candidat care nu susţine eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari. Pentru că, pe 6 decembrie, cetăţenii trebuie să ştie pe cine votează.”, a precizat Tomac, într-o conferinţă de presă.
Eugen Tomac: Am transmis acest angajament către 430 de candidaţi, capi de listă de la Camera Deputaţilor şi Senat
Tomac a susţinut că angajamentul care vizează atât reducerea numărului de parlamentari la 300 cât şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi aleşii locali a fost trimis către 430 de candidaţi, capii de listă de la Senat şi Camera Deputaţilor ai tuturor partidelor politice, deoarece „politicienii nu au dreptul să îşi creeze privilegii pentru ei”.
„Dacă 9 milioane de români au ieşit şi au spus, majoritatea dintre ei, că vor maxim 300 de parlamentari, niciun partid politic nu are voie să trateze cu indiferenţă, cu aroganţă şi cu dispreţ voinţa lor. (…) Prin urmare, pentru a fi siguri că nu doar în campania electorală promit partidele că vor susţine un asemenea demers şi îşi vor respecta acest angajament şi după alegeri, am transmis către 430 de candidaţi din întreaga ţară, capii de listă de la Camera Deputaţilor şi Senat din fiecare judeţ, inclusiv municipiul Bucureşti şi diaspora, reprezentanţii PNL, PSD şi ai altor partide, să semneze acest angajament prin care îşi asumă, acum în campanie, prin semnătura proprie, că vor vota reducerea numărului de parlamentari la 300. Dar nu doar reducerea numărului de parlamentari la 300, ci şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi pentru primari. Politicienii nu au dreptul să îşi creeze privilegii pentru ei. Nu există cetăţeni de două feluri, unii cu pensii speciale, alţii doar buni de plată”, a spus Tomac.
Legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost propusă de două ori în Parlament, fiind adoptată de Senat şi pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Conform liderului PMP, legea a fost propusă de două ori în Parlament, iar în prezent ea este adoptată de Senat şi se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, dar Partidul Mişcarea Populară „nu a găsit până la acest moment niciun aliat care să se bată pentru implementarea acestui obiectiv, trasat de cetăţeni”.
La conferinţa de presă au fost prezenţi liderul filialei Vrancea a PMP, Sorin Hornea, fost prefect al judeţului, care deschide lista candidaţilor vrânceni la Camera Deputaţilor, şi preşedintele PMP Bacău, Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Boc, candidat pentru un mandat de deputat la Bacău.
Eugen Tomac, care deschide lista candidaților PMP pentru București la Camera Deputaților, și-a precizat obiectivele cu privire la cele două măsuri inclusiv la depunerea listelor PMP pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, când a făcut declarații pe acest subiect.
„Regretăm că am ajuns în situația în care românii trebuie să voteze 500 de parlamentari, și nu 300, așa cum s-a decis la referendum”. Tomac a amintit că din 2018 există la Legislativ un proiect privind reducerea parlamentarilor la 300, însă până în prezent Camera Deputaţilor nu l-a votat.
Eugen Tomac: Nu avem voie să ne jucăm cu destinele ţării, dând legi extrem de proaste
„Este o nevoie de o reformă reală a Parlamentului şi noi vom merge în Parlament pentru a transmite acest mesaj, pentru a duce lupta mai departe privind reducerea numărului de parlamentari la 300, pentru a face mult mai eficiente instituţiile care sunt în coordonarea Parlamentului, cum este de exemplu Avocatul Poporului, care trebuie ales de cetăţeni şi ne vom bate pentru acest obiectiv în viitorul Parlament. Suntem pregătiţi să punem umărul ca viitoarea majoritate parlamentară să fie mult mai aplicată pe priorităţile ţării, şi nicidecum pe chestiuni care pun într-o lumină proastă Parlamentul. Nu avem voie să ne jucăm cu destinele ţării, dând legi extrem de proaste pentru persoane, pentru grupuri de interese sau pentru oameni care nu au nimic în comun cu aşteptările pe care le au românii faţă de clasa politică”, a mai spus preşedintele PMP la depunerea listelor partidului pentru parlamentare.