Partidul Democrat dă vina pe Joe Biden pentru eșecul suferit de Kamala Harris la ALEGERILE prezidențiale în fața lui Donald Trump
Furia şi amărăciunea au pus stăpânire pe Partidul Democrat, după ce vicepreşedinta Kamala Harris a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața fostului președinte, Donald Trump. De vină pentru acest eșec se face Joe Biden, pentru că nu i-ar fi permis lui Harris să intre mai devreme în cursa electorală.
Kamala Harris a pierdut în faţa adversarului republican, Donald Trump, după ce s-a alăturat cursei pentru Casa Albă abia în urmă cu trei luni. Speranțele că l-ar putea înfrânge pe Trump s-au năruit pe măsura ce rezultatele afișau realitatea cruntă.
Acum, unii membri ai Partidului Democrat se întreabă de ce președintele Joe Biden a tergiversat atât de mult predarea campaniei vicepreședintei Harris, dacă era conștient că vârsta și starea mentală nu-i permit să mai ocupe această funcție înaltă pentru încă un mandat.
„De ce a rezistat Joe Biden atâta timp? Nu ar fi trebuit să-şi ascundă starea de sănătate şi ar fi trebuit să renunţe mult mai devreme”, crede un membru al Partidului Democrat, potrivt Reuters.
Biden, în vârstă de 81 de ani, a declarat în privat că el consideră că este singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump şi a promis public că este apt să fie preşedinte pentru încă patru ani. Când a renunţat la cursa electorală în iulie, el a susținut că a făcut această mișcare în interesul partidului şi al ţării.
Partidul Democrat ar fi ascuns faptul că Biden nu este apt pentru funcție
Acum criticii se întreabă în interesul cui a renunțat atât de târziu, având în vedere că Harris nu a avut suficient timp să pregătească o campanie de o asemenea anvergură. Chiar și așa, rezultatul vicepreședintei este admirabil: în trei luni de campanie a convins peste 66 de milioane de oameni să o voteze.
O altă problemă discutată de contestatari este legată de faptul că Partidul Democrat ar fi știut că Biden nu este în starea fizică și mentală necesară să candideze, dar nu au îndrăznit să îi spună și doar s-au rezumat să îl susțină.
Trump şi-a asigurat sprijinul şi în multe zone suburbane, unde democraţii credeau că vor avea câştig de cauză. Ponderea totală a alegătorilor sub 45 de ani pentru Donald Trump a crescut cu două puncte procentuale faţă de 2020, la fel ca şi ponderea sa în rândul alegătorilor femei, arată un sondaj realizat la ieşirea de la urne.