Prima pagină » Auto » Ce a pățit un șofer din Ploiești care și-a abandonat mașina pe trotuar

Ce a pățit un șofer din Ploiești care și-a abandonat mașina pe trotuar

Mai multe persoane din Ploiești, deranjate de faptul că un vecin nu își mută autoturismul parcat în fața blocului, au trasat și mașina lui atunci când au vopsit marginea trotuarului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit oamenilor din zonă, mașina stă în locul respectiv de ani de zile. Atunci când în fața blocului s-a făcut curățenia de primăvară, s-a ținut cont și că autoturismul este jumătate parcat de trotuar. „De foarte mult timp e abandonată mașina. Cine a trasat, a vrut să facă curățenie și a trasat bordura a considerat că trebuie să fie dungă de colo până colo” a precizat Aurică Tudorache, unul dintre localnici

Constantin Sandu stă și el în zonă. „Când au tras asta aici, au tras și pe mașină. Să fie frumos aici. Dacă nu a fost loc să traseze pe sub mașină, au dat așa”.

Potrivit Poliției Locale Ploiești, cei care trebuie să ridice mașinile abandonate pe drumul public sunt lucrătorii de la Serviciul de Gospodărire Urbană Ploiești (SGU). „Noi indetificăm mașinile abandonate, îi notificăm pe cei la SGU care le ridică. În acest caz nu am notificat. O echipă a Poliției Locale va merge pe teren ” a declarat pentru MEDIAFAX, Carmen Gheorghe, directorul Poliției Locale Ploiești

Conform reprezentanților SGU Ploiești, procedura, în astfel de cazuri, este amplă și poate dura și trei luni. ” Pentru ca o mașină să fie considerată abandonată aceasta nu trebuie să fie mișcată din locul respectiv pentru o perioadă de un an de zile. Conform actelor normative locale, mașinile abandonate sunt ridicate după ce finalizăm o procedură complexă și trebuie să parcurgem toate etapele procedurale” a declarat Adela Frățilă, purtător de cuvânt SGU Ploiești.

Potrivit sursei citate, în urma unor somații, dacă timp de 10 zile, proprietarul nu ridică mașina atunci se face o adresă către poliție, care comunică cine e proprietarul. Ulterior, proprietarul este somat, iar dacă nu ia mașina de pe domeniul public, atunci se întocmesc referate către municipalitate și abia apoi, în baza aprobării referatelor, se poate ridica autoturismul.

 

Autor

Citește și