Prima pagină » Auto » Ce bilețel a lăsat în parbriz un șofer din București, după ce a parcat pe locul persoanelor cu handicap: „De regulă, nu parchez așa, dar…”

Ce bilețel a lăsat în parbriz un șofer din București, după ce a parcat pe locul persoanelor cu handicap: „De regulă, nu parchez așa, dar…”

Ce bilețel a lăsat în parbriz un șofer din București, după ce a parcat pe locul persoanelor cu handicap:

Șoferul unui Hyundai a reușit să ocupe nu unul, ci două locuri de parcare destinate persoanelor cu handicap.

Iată ce bilețel a lăsat în parbriz un șofer din Capitală, după ce a parcat pe locul persoanelor cu handicap: „Știu că am parcat greșit. De regulă nu parchez așa, dar acum chiar am avut mare nevoie. Vă rog dați-mi un bip sau sunați-mă și vin imediat! Telefon…”

Ce amendă riscă șoferul care a parcat pe locul pentru persoane cu handicap

Legea nr. 145/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap:

Această lege, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 648 din 22 iulie 2020, își propune „să ofere persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline și de a beneficia complet de participarea la viața socială și economică” prin „implementarea normelor europene privind accesibilizarea la mediului public”.

Una dintre modificările aduse de Legea nr. 145/2020 este și cea și privind schimbarea cuantumului sancțiunii pentru parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

Astfel, conducătorii auto care aleg să parcheze pe locurile de parcare rezervate pentru persoanele cu dizabilități, fără a deține card-legitimație de parcare pentru persoană cu handicap, pot primi sancțiuni contravenționale „de la 2.000 lei la 10.000 lei”.

Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se face de către polițiștii locali cu atribuții în acest sens.

Puțini șoferi țin cont! La cât ajunge AMENDA pentru parcare neregulamentară, în iunie 2023

Din cauza lipsei acute de locuri de parcare, mulți șoferi lasă mașinile pe unde apucă și riscă amenzi usturătoare, din iunie 2023.

Nimeni nu vrea să încalce legea, dar există mult mai multe mașini decât locuri de parcare, mai ales în orașele mari ale țării.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare.

Interdicția este valabilă și pentru trotuare, dacă șoferul nu lasă spațiu de minim 1 m. Șoferii care parchează neregulamentar sunt amendați cu 870 de lei, dar și puncte de penalizare la „cazierul auto”.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și