Ce metodă au găsit șoferii români pentru a face un plin ieftin

Publicat: 08 05. 2014, 17:37
Actualizat: 20 03. 2019, 17:22

Șoferii români folosesc din ce în ce mai mult o metodă alternativă pentru a face plinul. Ei utilizează, în locul motorinei, ulei de gătit pentru a cheltui mai puțini bani, potrivit Știrile ProTV.

Această metodă poate fi folosită însă doar în cazul automobilelor cu motoare diesel mai vechi. Cu un litru de ulei poți parcurge 20 de kilometri, la un consum mediu, spun cei care au înlocuit deja motorina cu ulei.

Fiecare șofer utilizează uleiul de gătit în mod diferit. Unii fac plinul doar cu ulei și au adăugat un prefiltru la motorină pentru a se asigura că nu vor avea neplăceri din cauza combustibilului folosit, în timp ce alții aleg să amestece motorina cu ulei.

Sursă: Știrile ProTV

„Ideea mi-a dat-o un prieten din Germania care circula mult cu ulei vegetal, ulei de floarea soarelui mai exact”, povestește Alin Boantă, unul dintre șoferii care au ales această metodă pentru a-și face plinul.

„La început am avut emoții când am turnat în rezervor până când am văzut că pornește. Motorul merge fără nicio problemă. Mirosul de clătite e singurul dezavantaj”, adaugă el.

Există și proprietari de automobile care fac plinul cu ulei folosit, pe care îl filtrează.

Principalele inconveniente ale înlocuirii motorinei cu ulei de gătit sunt:

– imposibilitatea de a utiliza această metodă de alimentare pe timpul iernii sau la motoare mai noi de 2006,

– apariția unor depuneri pe segmenți care pot bloca motorul,

– depuneri pe injectoare.