CSM vrea să renunțe la modelele Daewoo Nubira II din parcul său auto. Noile autoturisme vor fi cumpărate prin programul „Rabla”

CSM vrea să renunțe la modelele Daewoo Nubira II din parcul său auto. Noile autoturisme vor fi cumpărate prin programul Rabla
Publicat: 25/07/2015, 13:55

„În parcul auto al Consiliului Superior al Magistraturii sunt opt autoturisme Daewoo Nubira II fabricate în anul 2005, care au fiecare un rulaj de peste 200.000 de kilometri, au îndeplinit norma de casare și nu mai prezintă siguranță în exploatare, pentru acestea fiind aprobată casarea”, au precizat reprezentanții CSM la solicitarea MEDIAFAX.

Conform reprezentanților instituției, modalitatea de atribuire a contractului este procedura de achiziție publică, cerere de oferte online pentru atribuirea unui Acord cadru în vederea cumpărării a opt autoturisme.

Contractul are o valoare estimată cuprinsă între 136.597 de lei și 485.484 de lei și trebuia atribuit celui care oferea cel mai mic preț.

„Mărcile și tipurile de autovehicule ce se vor achiziționa se vor stabili după încheierea procedurii de achiziție. Autovehiculele se vor achiziționa prin programul „Rabla”, iar autoturismele casate vor fi predate la un operator economic autorizat de Administrația Fondului pentru Mediu pentru colectarea și tratarea autovehiculelor scoase din uz”, mai susțin reprezentanții CSM.

Anunțul pentru cumpărarea mașinilor a fost dat publicității pe 10 iulie, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 20 iulie. Însă, procedura de achiziție publică privind încheierea unui acord cadru pentru cumpărarea a opt autoturisme, derulată online, a fost anulată în SEAP deoarece nu s-a depus nicio ofertă. Aceasta va fi reluată ulterior, conform reprezentanților instituției.

Anul acesta, în cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice și 5.000 pentru persoane juridice), prin care, în schimbul casării unei mașini mai vechi de 8 ani se obține o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi.

Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce personele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achiziția unui autoturism cât mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) și 2.500 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri, cu mențiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei și unul din celelalte două categorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Emmanuel Macron a vizitat Satul Olimpic înainte de Jocurile de la Paris 2024