Prima pagină » Auto » Cum poți primi bani de la stat ca să-ți cumperi mașină

Cum poți primi bani de la stat ca să-ți cumperi mașină

Cum poți primi bani de la stat ca să-ți cumperi mașină
Persoanele fizice care vor să-și ia mașină electrică mai pot cere doar azi de la stat până la 20.000 de lei, bani nerambursabili, potrivit unui act normativ al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). În acest sens, cetățenii trebuie să îndeplinească anumite condiții și să urmeze câțiva pași.

Regulile din acest an pentru programul supranumit „Rabla Plus”, prin intermediul căruia se pot cere bani pentru achiziționarea de mașini electrice noi, sunt incluse în Ordinul MMAP nr. 955/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic. Acesta a fost modificat recent, prin Ordinul MMAP nr. 2.337/2016, pentru a stabili un termen-limită (ce nu exista inițial) pentru înscrierea persoanelor fizice: data de astăzi.

Prin acest program, Guvernul vrea să stimuleze persoanele fizice (dar și firmele și alte entități) să-și cumpere mașini electrice pentru a ajuta la îmbunătățirea calității mediului. „Obiectul programului îl reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma ecotichetului, pentru achiziționarea autovehiculelor noi pur electrice sau autovehiculelor noi electrice hibride cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km. Scopul programului îl constituie îmbunătățirea calității mediului prin achiziționarea de autovehicule noi pur electrice sau autovehicule noi electrice hibride”, se arată în actul normativ.

Mai exact, cetățenii pot cere de la stat un ecotichet în valoare de:

20.000 de lei, pentru a cumpăra o mașină nouă pur electrică;
5.000 de lei, pentru a cumpăra o mașină nouă electrică hibridă cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Citiți în continuare pe Business Magazin.

Autor

Citește și