Prima pagină » Auto » Cum sunt păcăliți șoferii români să achite un RCA mai mare

Cum sunt păcăliți șoferii români să achite un RCA mai mare

Cum sunt păcăliți șoferii români să achite un RCA mai mare
Mii de români sunt păcăliți cu bună știință de firmele de asigurări atunci când încheie polițe RCA. Deși, potrivit legii, istoricul unui șofer se transferă atunci când își schimbă mașina, firmele de asigurări nu respectă normele. Practic, șoferii care nu au făcut niciun accident ajung să achite cu aproape 30 la sută mai mult la poliță atunci când își cumpără mașină nouă.

Un șofer care schimbă mașina și nu are accidente la activ ar trebui să primească un bonus la încheierea poliței pentru noul autorism. Nu se întâmplă la fel în practică, spun specialiștii.

„Legea este lacunară în momentul de față. Într-adevăr, bonusul nu se transferă atunci când îți cumperi o nouă mașină, în ciuda faptului că ai fost un șofer corect și ani de zile ai acumulat să zicem un bonus 8. În momentul în care îți achiziționezi o nouă mașină, pornești din nou de la bonus zero”, spune Cristian Muntean, președintele Asociației Service-urilor Independente, citat de b365.ro.

Asta deși transferul este prevăzut clar într-o normă a Autorității de Supraveghere Financiară aflată în vigoare. De pierdut au românii care își schimbă mașina.

Practic, un șofer de 44 de ani care nu a avut accidente și cumpără o mașină nouă plătește cu 118 lei mai mult pentru că istoricul său de șofer nu a fost luat în calcul la încheierea noii polițe. Situația este știută de oficialii ASF, mai ales că primesc într-un an zeci de plângeri, dar nu pot face nimic. Singura soluție este ca oamenii să depună reclamație.

„În mod normal trebuie să se transfere istoricul, în mod evident istoricul trebuie să te urmărească peste tot. Ce discutăm acum în grupele de lucru discutăm chiar un cazier al șoferului, că este pe camion sau este pe mașină”, susține Mișu Negrițoiu, președinte ASF.

Persoanele care vor să își păstreze istoricul la schimbarea mașinii trebuie să depună la compania de asigurări o copie după actul de radiere al vechii mașini, după ultima asigurare si o copie după contractul de vânzare-cumpărare a noii mașini.

Autor

Citește și