Prima pagină » Auto » Greșeala pe care o fac mulți români când alimentează mașina cu combustibil. Reparațiile pot costa multe mii de lei

Greșeala pe care o fac mulți români când alimentează mașina cu combustibil. Reparațiile pot costa multe mii de lei

Greșeala pe care o fac mulți români când alimentează mașina cu combustibil. Reparațiile pot costa multe mii de lei

Foarte mulți oameni își umplu până la refuz rezervorul mașinii atunci când fac plinul, iar acest lucru poate dăuna serios vehiculului.

Este bine ca atunci când pompa de benzină sau motorină se oprește automat (la primul „pac”), aceasta să fie scoasă din conducta de alimentare, potrivit dealer-ului Toyota of Plano.

„Supraumplerea rezervorului se întâmplă atunci când umpleți rezervorul de carburant peste nivelul recomandat. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când supapa pompei oprește pomparea și o persoană încearcă să pompeze mai mult”, transmite compania.

Citește și: Jay Leno, omul cu 180 de mașini, și-a spus părerea sinceră despre Tesla Cybertruck, după ce a condus modelul

Rezervorul are senzori care controlează presiunea formată de vaporii de benzină. Aceștia pot fi blocați cu combustibil, ceea ce poate duce la avarierea lor și blocarea sistemului de recuperare a vaporilor. Din această cauză la bord se poate aprinde un martor, iar motorul mașinii se poate opri neașteptat în timpul mersului.

masina, combustibil, greseala, rezervor

Mulți șoferi umplu cu combustibil chiar și conducta care duce la rezervor, în dorința de a avea autonomie mai mare.

Totodată, umplerea până la refuz a rezervorului cu carburant poate duce la avarierea canistrei de carbon activ (EVAP), care poate, de asemenea, să aprindă martorul de avarie motor. Această componentă auto are rolul de a captura vaporii, de a curăța sistemul și de a păstra emisiile în contele specificate de producător.

În final poate fi afectat chiar și convertorul catalitic, o componentă foarte scumpă a mașinii.

Totodată, umplerea frecventă peste nivelul recomandat a rezervorului cu combustibil poate duce în timp la un consum crescut de combustibil al mașinii, din cauza uzurii motorului cauzată de vaporii nearși de benzină ajunși în el.

Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii ... vezi toate articolele

Citește și