INS: Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu mașini a scăzut cu 6,8% în august

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu mașini a scăzut cu 6,8% în august
Publicat: 09/10/2013, 12:21
Actualizat: 29/07/2014, 17:09

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut cu 6,8%, ca serie brută, în august, față de iulie, și cu 1% ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a anunțat, miercuri, Institutul Național de Statistică, citat de Agerpres.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut în august 2013 cu 1%, față de iulie, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut ca serie brută cu 0,9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 2,3%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut ca serie brută cu 2,1% , iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a crescut cu 1,7%.

În perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a scăzut ca serie brută, cu 0,8%, față de perioada similară din 2012, iar ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut față de perioada ianuarie — august 2012, atât ca serie brută, cu 3,7%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,3%.

Comparând luna august 2013 cu iulie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o scădere cu 6,8%, din cauza scăderilor înregistrate la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (cu 9,9%), la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (cu 6,9%) și la comerțul cu autovehicule (cu 6,1%).

Comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, în luna august 2013 față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creștere cu 1%, provenită din creșterile înregistrate la activități ale hotelurilor și restaurantelor (1,8%), la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (1,8%) și la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (1,3%). Scăderi s-au înregistrat la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (11,6%) și la activități ale agențiilor turistice și tur-operatorilor (0,1%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piață prestate populației serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013 față de luna precedentă a înregistrat o creștere cu 1%.

Față de august 2013, în august 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 0,9%, din cauza reducerii înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (cu 18,2%), la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (17,5%) și la comerțul cu autovehicule (2,3%). Creșteri au înregistrat activitățile provenite de la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (7,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a înregistrat, pe total, o creștere cu 2,3%, față de luna august 2012.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna august 2013, a înregistrat în august 2013 o cifră de afaceri cu 2,1% mai mică raportat la august 2012, provenită în principal de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (minus 22%), de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (9,5%), de la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (4%) și de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (1,5%). Creșteri au înregistrat activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (12,3%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013 a crescut cu 1,7% comparativ cu luna august 2012.

În perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, comparativ cu perioada similară din 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 0,8%, pe fondul scăderilor înregistrate la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (8,5%), la comerțul cu autovehicule (6,4%) și la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (6,2%). Creșteri au înregistrat activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (cu 9,5%).

În perioada menționată, comparativ cu cea similară din 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în primele opt luni ale anului, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,7% mai mică față de perioada similară din 2012, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (20,2%), de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (11,5%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (5,3%). Creșteri s-au înregistrat la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (5,6%) și la activități ale hotelurilor și restaurantelor (0,3%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada ianuarie — august 2013, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,3% mai mică față de primele luni din 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Volkswagen Passat de RECORD. Autonomia atinsă cu un singur plin – VIDEO
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la...
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Miles Davis, Picasso al jazz-ului. „Nu vă temeți de greșeli. Nu există așa ceva”
×