MAI: Nu mai sunt autostrăzi sau drumuri naționale închise

MAI: Nu mai sunt autostrăzi sau drumuri naționale închise
Publicat: 10/01/2017, 12:10

„Pe Autostrada București – Constanța se circulă în condiții de iarnă. Pe DN 3 Ostrov – Murfatlar, circulația se desfășoară cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Traficul rutier este în continuare închis pe 23 de drumuri județene și 11 drumuri comunale din 6 județe (Constanța, Iași, Botoșani, Galați, Bacău și Neamț). Se
intervine pentru deblocarea acestor căi de acces”, transmite MAI.

Ministerul informează că toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. În ceea ce privește circulația feroviară, în ultimele 24 de ore, 39 de trenuri au înregistrat întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 29 de trenuri au fost anulate. Magistrala feroviară 900 Craiova este închisă între stațiile Strehaia și Ciochiuța din cauza ruperii firului de contact.

Toate porturile maritime și fluviale sunt deschise.

„Sunt închise 16 căi navigabile în zonele Galați – Hîrșova – Brațul Borcea – Brațul Măcin, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Bicaz – Izvorul Muntelui. Pe fluviul Dunărea, între km 655 și 1075, zona
localității Drobeta Turnu Severin, curg sloiuri de gheață”, precizează MAI.

În continuare, în punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții, cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.

„În localitatea Negru Vodă, din județul Constanța, alimentarea cu energie electrică este întreruptă. 11 echipe de intervenție acționează pentru remedierea acestei defecțiuni, care afectează 1.524 de consumatori”, precizează instituția.

Cursurile sunt întrerupte marți în școlile din 22 de județe (Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman, Vrancea și Vaslui). În județul Argeș nu se vor ține cursuri nici marți iar în București elevii nu vor merge la școală toată săptămâna.

„La nivel național, au acționat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației și al autorităților locale, 17.377 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne (9.235 de polițiști, 5.214 pompieri și 2.928 jandarmi), cu 7.621 mijloace tehnice. Au fost efectuate 9.510 intervenții medicale de către SMURD și serviciile deambulanță, din care 220 pentru gravide și 286 pentru persoane dializate. Aeronavele Ministerului Afacerilor Interne au efectuat 14 misiuni medicale – 13 cu elicopterele SMURD și una cu avionul Piper”, mai susține MAI.

Ca urmare a temperaturilor scăzute, s-a intervenit pentru relocarea a 254 de persoane fără adăpost, dintre care 57 cu hipotermie. Cele mai multe dintre acestea au fost identificate la nivelul județelor Harghita, Mureș și Municipiul București.

„Având în vedere prognozele meteorologice care preconizează manifestarea unor fenomene meteo periculoase, în special pentru județele din estul și sud-estul țării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a ordonat unităților subordonate pregătirea și constituirea unor grupări de sprijin care să intervină în județele posibil a fi afectate. Astfel, pentru gestionarea cu eficiență a misiunilor de salvare și optimizarea intervențiilor din teren, în județele Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița și Constanța vor fi dislocate autospeciale cu capacitate de trecere mărită (șenilată/UTV), autospeciale de tractare, autospeciale pentru transport personal și victime multiple, autocamioane de intervenție și autofreze de zăpadă multifuncționale. În componența echipajelor operative se află și paramedici, personal care va acționa în sprijinul colegilor lor, la misiunile de acordare a primului ajutor calificat”, anunță IGSU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Soția lui Geoană, diagnosticată cu CANCER LA SÂN! Mihaela a detaliat momentul CRUNT în care...
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe Edu.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI...
Desert răcoros cu fructe. Se mănâncă de sute de ani în România
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Cum explică organizatorii SAGA decizia superstarului internațional, Nicki Minaj: "Ne depășește puterile"
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Mit demontat despre nașterea în apă. Ce au descoperit acum cercetătorii?
×