PERICOL. Un mare producător auto opreşte o parte din producţie din cauza atacurilor cibernetice
Compania japoneză de automobile Honda a fost vizată de hackeri. Specialiştii din domeniul securităţii cibernetice au descoperit în sistemul companiei urmele activităţii ilegale. Honda şi-a sistat o parte din producţie până când problema va fi rezolvată.
Compania japoneză producătoare de automobile Honda sistează o parte din operaţiunile de producţie din cauza atacurilor cibernetice. Specialiştii din domeniul informatic au descoperit în sistemul companiei dovezi ale activităţii ilegale a hackerilor. Honda a semnalat breşa de securitate duminică.
Purtătorul de cuvânt al companiei, Chris Abbruzzese, a declarat luni că situaţia este monitorizată în prezent şi sunt evaluate daunele produse.
Reţeaua internă a celor de la Honda a fost infectată cu un virus care blochează sistemul până când victima plăteşte pentru o cheie de criptare. Virusul aparţine unui grup intitulat Snake, care este de asemenea responsabil pentru virusarea gigantului medical european Fresenius.
Angajații de la Dacia, din nou în șomaj tehnic
1100 de angajați de la secţiile Presaj şi Mecanică de la uzina Dacia din Mioveni au intrat în șomaj tehnic la data de 2 iunie.
Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri. (…) Din 15 mii de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă.” a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.
Dacia şi-a reluat activitatea integral din data de 4 mai, însă acum se produc doar 1.180 de maşini pe zi, potrivit sindicaliştilor.
„Industria auto a fost afectată odată cu declanşarea crizei sanitare şi în România, încă din luna februarie, când a fost înregistrat primul caz de infecţie cu COVID – 19 în ţară. Activitatea de fabricaţie pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost suspendată şi reluată gradual, începând din 21 aprilie, în acord cu partenerii sociali, prioritizând condiţiile de igienă şi securitate pentru protejarea sănătăţii angajaţilor noştri. Din 11 mai, activitatea celor două uzine se desfăşoară în trei echipe, adaptând-o cererii comerciale.