Vizibilitatea în trafic este opțională în Capitală. Unele indicatoare sunt acoperite de crengi, stâlpii le blochează vizibilitatea pietonilor pe treceri, iar mașinile sunt parcate în intersecții, relatează Euronews.
Bucureștiul este mai degrabă o capitală a haosului. Multe accidente rutiere se întâmplă din cauza infrastructurii. La intersecția dintre Calea 13 Septembrie și Șoseaua Panduri, mai multe indicatoare sunt acoperite de crengi și de frunzele copacilor.
Un simplu indicator „Oprirea interzisă” ascuns de frunzele copacilor îl fac pe un șofer să fie bun de plată. Amenda este de câteva sute de lei dacă nu respectă indicatoarele de circulație rutieră. Șoferii se plâng că nu au ce să facă și că de vină sunt cei care răspund de semnalizări. Localnicii au făcut sesizare la poliție, dar degeaba. Ei spun că nici primăria nu este interesată.
Conducătorii auto care fac stânga de pe Strada Brașov pe Bulevardul Drumul Taberei nu văd mașinile care circulă din sens opus din cauza stației de metrou. Mulți șoferi, când ies de pe străduțe înguste și sunt mașini parcate, spun că se asigură de 4-5 ori.
Sorin Ene, expert siguranță auto, spune că anumiți stâlpi de iluminat public sau stâlp cu panouri publicitare pur și simplu sunt poziționați în fața semafoarelor. Semafoarele sunt aproape foarte greu de de văzut. El spune că pentru menținerea în bună condiție sau în desfășurare de trafic în siguranță, copacii trebuie cosmetizați și toaletați.
În primele șase luni ale anului, polițiștii de la Brigada Rutieră au trimis 700 de informări și 82 de amenzi către administratorii drumurilor, pentru remedierea deficiențelor. Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan chiar a dat dispoziție ca administratorii spațiilor verzi să intervină și ei asupra vegetației.
Sursa Foto: Shutterstock
Citește și: SEMNUL DE CIRCULAȚIE pe care 83% dintre șoferi nu îl înțeleg. Unde poate fi găsit și ce înseamnă, de fapt