Prima pagină » #Colectiv » Eugen Iancu (Colectiv): „Spuneți-mi un profesor, o somitate a lumii medicale românești, care a construit ceva pentru societate, un spital”

Eugen Iancu (Colectiv): „Spuneți-mi un profesor, o somitate a lumii medicale românești, care a construit ceva pentru societate, un spital”

Eugen Iancu (Colectiv): „Spuneți-mi un profesor, o somitate a lumii medicale românești, care a construit ceva pentru societate, un spital”

Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv GTG” este de părere că nicio „somitate” din domeniul medical nu și-a folosit influența în România pentru a construi un spital. Somitățile și-au construit vile cu bani iliciți, spune Iancu, care este tatăl unui tânăr care a murit în incendiul de la Colectiv, de acum 5 ani.  

„Influența profesorilor din lumea medicală este uriașă în societatea românească. Cu toate astea ei nu au făcut nimic pentru societate. Spuneți-mi un profesor, o somitate a lumii medicale românești, care a construit ceva pentru societate, un spital.

„Nu au făcut decât să țină sistemul medical românesc în Evul Mediu”

Unul care și-a folosit influența pentru a convinge miniștri, primari, oameni de afaceri să construiască un spital. În afară de vile personale construite din banii dobândiți în mod ilicit și de cele mai multe ori pentru acte medicale condițoonate, nu au făcut decât să țină sistemul medical românesc în Evul Mediu”, a scris pe Facebook Eugen Iancu.

Azi (vineri) se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv, unde au murit 65 de persoane.

Eugen Iancu: Ne putem aștepta la un nou eveniment neplăcut oricând

„Mă întorc la ceea ce susțin eu de cinci ani: accidente se pot întâmpla, dar ce facem după? Noi în cinci ani nu am făcut nimic. S-a dat doar o ordonanță prin care se punea un afiș pe orice local că intri pe răspunderea ta. Nu ai nicio asigurare. Deci? Ce face statul pentru noi? Pentru ce plătim taxe și impozite? Primăriile nu au schimbat nimic, vedem că au început școlile, dar sunt în continuare fără autorizație de securitate la incendiu. Cluburile, în orice colț al țării, cel puțin 90% sunt fără autorizații, deci ne putem aștepta la un nou eveniment neplăcut oricând. Asta face statul pentru noi”, a declarat Iancu recent la Gândul LIVE.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele