Prima pagină » Comunicate de presă » Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” salută preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de către doi antreprenori români.

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” salută preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de către doi antreprenori români.

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” salută preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de către doi antreprenori români.
Dispariția fabricilor de zahăr din România

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA”  salută preluarea fabricii de zahăr de la Luduş de către doi antreprenori români.

Din păcate, fermierii nu au putut aduna banii necesari  pentru achiziția fabricii și investițiile necesare repornirii acesteia (salarii, reparații…), iar Tereos nu mai putea aștepta. S-au depășit toate termenele agreate.

Această tranzacție a reprezentat salvarea unei fabrici cu peste 60 de ani de existență, care, de mai bine de un an de zile, a fost închisă.

De la momentul în care compania franceză Tereos și-a anunțat intenția de a vinde fabrica și, mai ales, în ultimul an, când  au făcut public faptul că dacă până la sfârșitul lunii ianuarie nu vor perfecta tranzacția atunci va fi deschisă procedura de insolvență a fabricii, Asociația a făcut demersuri susținute de a salva fabrica.

Ultimul l-a reprezentat încheierea unui Protocol cu cei doi investitori români, care a condus la salvarea fabricii de la faliment și, totodată, va contribui la repornirea producției zahărului în fabrică în acest an.

Ne bucurăm că putem să continuăm activitatea de cultivare a sfeclei de zahăr în zona Mureș, că salariații fabricii își vor păstra locurile de muncă  și zahărul de la Luduş va fi din nou pe piața românească.

Aceasta este poziția publică a Asociației și ne dezicem de orice altă declarație publică, făcută de unii fermieri, care poate fi considerată exclusiv un punct de vedere personal al dumnealor

Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA“ Luduş este formată din aproximativ 300 de fermieri din judeţele Mureş, Cluj, Sibiu, Alba, Bistriţa, Hunedoara, Harghita, Covasna şi Braşov. Anual,  fermierii din Asociatie  cultiva sfeclă de zahăr pe o suprafaţă de 7.000 – 8.000 de hectar.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și