Asociația Medici pentru România anunță demararea lucrărilor de renovare ale etajului 6 din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești
Asociatia Medici pentru România demarează lucrările de reabilitare a etajului 6 din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești. Lucrările sunt cuprinse în proiectul “Pentru copiii noștri”.
„Pentru copiii noştri” a debutat cu proiectul #eusuntantonio, după numele unuia dintre copiii internaţi la etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Piteşti. Antonio are 3 ani şi este un mic ambasador pentru toţi copiii care au trecut şi vor trece pragul spitalului.
Spitalul de Pediatrie Pitești nu a fost niciodată renovat în totalitate de mai bine de 42 de ani de la construcție, deşi îi trec anual pragul peste 30.000 de pacienţi din judeţele Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa. Proiectul vine atât în sprijinul micilor pacienţi, cât şi în sprijinul cadrelor medicale din spital. Pana in prezent, am reusit sa strangem 250.000 de euro pentru realizarea acestui proiect, iar in total este nevoie de suma de aproximativ 600.000 euro.
În această sumă sunt cuprinse, ca obiective prevăzute în cadrul lucrărilor de reabilitare:
-
Compartimentarea și reamenajarea unor spații pentru a corespunde normelor actuale;
-
Reparații și înlocuire finisaje;
-
Înlocuire tâmplărie interioară;
-
Reabilitare instalații electrice, termice și sanitare;
-
Realizare instalație fluide medicale;
-
Realizare grupuri sanitare in fiecare salon;
-
Dotarea cu lavoar a încăperilor în care se desfășoară actul medical;
-
Construirea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati.
Finalizarea lucrărilor de modernizare și de renovare va conduce la rezolvarea mai rapidă și mai precisă a cazurilor care ajung la spital în regim de urgență și, implicit, la rezolvarea mai multor cazuri și însănătoșirea mai rapidă a mai multor copii.
Beneficiarii proiectului vor fi, în primul rând, micii pacienți tratați în aceste unități. Ei merită să primească îngrijiri medicale într-un spațiu amenajat la cele mai înalte standarde de funcționare, care să le permită o recuperare cât mai rapidă.
Lucrările de reabilitare și modernizare ale etajului 6 din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești vor fi finalizate in luna ianuarie 2024.
Printre sponsorii proiectului, se numără Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Romgaz, Radox, multe alte companii private și donatori individuali.
Declaratia presedintelui Asociatiei Medici pentru Romania – Alexandru Costache la debutul proiectului “Pentru copiii nostri – Reabilitarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie din Pitesti”
“Suntem bucuroși să anunțăm demararea lucrărilor de modernizare și reabilitare ale etajului 6 al Spitalului de Pediatrie din Pitesti. Înainte de a alege acest spital, am văzut alte locaţii din ţară şi am decis că acesta are cea mai mare nevoie de renovare, având în vedere faptul că acest etaj nu a fost niciodată renovat de la construcție, mai exact de peste 42 de ani.
Renovarea presupune reconstructia intregului etaj pana la caramida, inclusiv instalatiile electrice, termice si de fluide medicale. De asemenea, vom face un grup sanitar in fiecare salon, pastrand numarul de paturi actual.
Odată cu acest demers, ne simțim cu un pas mai aproape de schimbările pe care ni le dorim pentru sistemul medical din România. Pe această cale, în numele echipei Medici pentru România, aș dori să le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor care susțin acest proiect de suflet și care cred în demersul nostru. Totodadă, invit comunitatea de afaceri din județul Argeș, și nu numai, să se alăture acestui proiect.
Declaratia managerului Spitalului de Pediatrie din Pitești – dr, Ionescu Tudor
“Proiectul Asociației Medici pentru România reprezintă pentru spitalul nostru, pentru personalul medical si pentru pacienti un moment de mare bucurie, ce vine în completarea unui act medical de calitate. Prin realizarea acestei investiții, putem spera că vom transforma spitalul într-un spatiu primitor, unde micutii sunt tratați în cele mai bune conditii si se simt în siguranță. Mulțumim Asociației Medici pentru România pentru acest proiect, comunitatea medical pe care o reprezint vă este recunoscătoare”
Declarația directorului general ROMGAZ – Răzvan Popescu
„Preocuparea pentru sănătatea comunităților este o constantă invariabilă pentru ROMGAZ, iar când vine vorba de sănătatea copiilor, implicarea pentru a oferi micilor pacienți cele mai bune condiții spitalicești de intervenție și tratament devine o prioritate. Susținem astfel de demersuri, ca parte a politicii de responsabilitate socială a ROMGAZ și ne dorim să oferim, prin acțiunile noastre, acces la servicii de sănătate la cele mai înalte standarde de funcționare în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.”
Declaratia Cristiana Roșu, CEO RADOX
“Radox se alătură cu entuziasm asociației, în acest proiect vital de renovare, conștienți fiind că benefiicile asigurării unor condiții optime de confort, pentru cei mici dar și pentru cadrele medicale, sunt nemăsurăbile. Împreună, putem face diferența și ne dorim ca prin contribuția noastră cu echipamente HVAC, marca RADOX, să participăm la creearea unui spațiu modern, sigur și eficient pentru a asigura îngrijirea și sănătatea celor mai vulnerabili dintre noi: copiii.”
Despre Asociatia Medici pentru Romania
Medici pentru România este o organizație non-guvernamentală, înfiintață în anul 2020, a cărei misiune este să contribuie la reformarea sistemului medical din România. Motivația principală este crearea unui sistem sanitar care să lucreze atât în beneficiul pacienților, cât și al cadrelor medicale. Vrem să redăm pacienților speranța în sistemul medical românesc și să oferim medicilor perspectiva unor cariere de succes, într-un sistem care să funcționeze la standarde europene.
Persoanele fizice care doresc să susțină acest proiect pot dona direct în contul oficial al Asociației Medici pentru Romania – RO87BTRLRONCRT0576307101 sau prin trimiterea unui SMS la 8845 cu textul DARUIESC pentru a dona 2 euro lunar.
Persoanele juridice care doresc să susțină acest proiect pot redirecționa impozitul pe venit/profit atât pentru acest an, cat si pentru anul 2022 prin intermediul Declarației 177.