Carmistin a inaugurat, la Scornicești, în județul Olt, una dintre cele mai mari și moderne ferme de pui deținute de Grup, în urma unei investiții care se ridică la 10 milioane euro. Noua fermă este parte din planul de extindere a capacităților de producție, într-un an în care Grupul derulează simultan numeroase proiecte complexe de dezvoltare, de la ferme de pui și porc, la fabrici de nutrețuri și facilități de producție hrană.
Prin ferma de la Scornicești, care are o suprafață totală de aprox. 178.000 mp., Carmistin continuă procesul de implementare a unor tehnologii de ultimă generație în ceea ce privește consumul de energie termică și electrică, odată cu revalorificarea resurselor și deșeurilor rezultate din activitățile agricole desfășurate de companiile din Grup.
Ferma a fost dotată, de asemenea, cu panouri fotovoltaice pentru autoconsum, ca răspuns la preocuparea Grupului pentru procese de producție cât mai curate și durabile pe tot lanțul de producție hrană.
Pentru ferma de la Scornicești, Carmistin a creat, într-o primă etapă, circa 70 noi locuri de muncă, recrutarea de personal făcându-se cu precădere din mediul rural.
Andrei Brumaru, CEO Carmistin: Acest nou proiect este parte din planul nostru de dezvoltare pentru următorii ani, în care Grupul Carmistin urmează să investească peste 350 milioane euro în extinderea și diversificarea portofoliului de produse La Provincia, cu scopul atingerii unui nou obiectiv strategic: acela de a consolida Carmistin, The Food Company. O expansiune care va întări poziția Grupului pe piața internă și externă și care reflectă, în același timp, angajamentul nostru față de principiile dezvoltării durabile, cu grijă față de resurse, oameni și mediu.
Despre Carmistin
Carmistin este clasat între primii producători de alimente din România și pe prima poziție în ierarhia producătorilor de carne la nivel național. Grupul cuprinde peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor dar și în producţia de cereale.