CONCURSUL „Cuza: tineri, lege și reformă.” Unirea Principatelor Române, marcată inedit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

CONCURSUL „Cuza: tineri, lege și reformă.” Unirea Principatelor Române, marcată inedit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
Publicat: 23/01/2024, 10:44

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României marchează împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Unite, prin două acțiuni speciale, dedicate momentului crucial în istoria țării, care a pus bazele statului modern român.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează două inițiative inedite pentru a marca evenimentul de acum 165 de ani, implicând tinerii din întreaga țară în reflecții asupra sistemului educațional românesc, dar și pentru a-i pune față în față cu istoria.

Concursul „Cuza: tineri, lege și reformă”

Pentru a onora memoria marelui reformator Alexandru Ioan Cuza, FDVDR a lansat concursul „Cuza: tineri, lege și reformă”, dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-20 de ani.

Aceștia sunt provocați să își imagineze că sunt Alexandru Ioan Cuza – domnitorul care a scris prima lege a educației și a pus bazele învățământul românesc – și să scrie o reformă contemporană pentru sistemul educațional din România.

Participanții sunt încurajați să propună idei inovatoare și realizabile pentru a contribui la îmbunătățirea calității învățământului din România. Toate propunerile primite din partea participanților vor fi expediate către Ministerul Educației. Impactul real al concursului constă în posibilitatea oferită tinerilor de a-și exprima viziunile și de a contribui la schimbarea și dezvoltarea sistemului de învățământ românesc.

„Mai mult, participanții sunt invitați să propună idei inovatoare pentru o educație modernă și de excelență, continuând astfel viziunea reformistă a lui Cuza în domeniul educației. Anual, mii de copii și tineri supradotați, absolvenți ai instituțiilor de învățământ din România, aleg să își continue parcursul academic și profesional în afara țării.

Acești copii și tineri supradotați, care au capacitatea de a schimba și contribui la dezvoltarea țării, nu sunt susținuți prin programe educaționale speciale sau de către legi aplicate. Înscrierile în concurs se fac în perioada 19 – 25 ianuarie. Regulamentul concursului poate fi consultat aici, iar înscrierea în proiect se realizează prin completarea formularului de înscriere”, se mai precizează în comunicat.

Tur dedicat elevilor olimpici „Pe urmele lui Cuza în București”

Cea de-a doua inițiativă, lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, va avea loc pe 24 ianuarie, și constă într-un tur ghidat „Pe urmele lui Cuza în București”, dedicat elevilor olimpici din București.

Ghidat de către istoricul Tudor Vișan-Miu, turul va oferi participanților o incursiune în istoria Unirii Principatelor Unite, cu accent pe momentele cheie ce au avut loc acum 165 de ani la Palatul Patriarhiei, locul unde a fost votată Unirea.

„Această inițiativă nu doar aduce tinerii mai aproape de istoria națională, dar și oferă o perspectivă reală asupra legăturii dintre trecut și prezent. Elevii vor avea ocazia să înțeleagă mai bine evenimentele care au condus la Unirea Principatelor Unite și să se conecteze la moștenirea lăsată de domnitorul Cuza.

În anul în care celebrăm 165 de ani de la Unirea Principatelor Unite, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României amintește că educația și implicarea tinerilor sunt cheia construirii unui viitor de excelență. Prin aceste două inițiative speciale, FDVDR nu doar celebrează evenimentele istorice, ci și investește în viitorul liderilor și gânditorilor care vor continua să construiască și să reformeze societatea românească”, se precizează în comunicatul transmis de de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

CITIȚI ȘI:

De ce ÎMBĂTRÂNIM și cum să nu o mai facem? Provocarea „Tinerețe vs. Bătrânețe”, concurs lansat de Fundația Dan Voiculescu

POVESTEA EXCELENȚEI în pași de dans. Cine este Daria, tânăra balerină, care deschide seria campaniei „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”

Pe urmele lui Elon Musk! POVESTEA tinerilor care scriu istorie pentru România în domeniul aerospațial. Filip Bușcu:”Nimic nu este imposibil!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Japonia a fost afectată de un cutremur semnificativ
×