În luna decembrie, Opera Comică pentru Copii își întâmpină publicul cu spectacole de tradiție, atât la sediu, cât și în Aplicația Opera Copiilor. Cel mai așteptat titlu la final de an, spectacolul „Poveste de Crăciun” se joacă la sediu cu casa închisă, de șase ori, pe 17 și 18 decembrie.
După epuizarea biletelor la spectacol, OCC a adăugat în program și proiecția filmului „Poveste de Crăciun”, pe 21 decembrie, de la 18:30, în Sala Mare. Acest titlu se află la a noua ediție și poartă semnătura regizorală a maestrului Cristian Mihăilescu.
„De Ziua Națională a României venim în întâmpinarea iubirii de țară a românilor de pretutindeni. Pe 1 decembrie difuzăm gratuit în aplicația Opera Copiilor spectacolul „Joc și Rock”, în regia lui Cristian Mihăilescu, adaptare modernă după una dintre primele operete românești, „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. Aducem jocul și muzica în casele fiecăruia dintre noi, cu mesajul că orice obstacol poate fi depășit atunci când suntem uniți. La mulți ani, România, la mulți ani împreună!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
„Joc și Rock” expune povestea Anicăi și a lui Leonaș, care hotărăsc să fugă de rudele care îi împiedică să își unească destinele. Unchiul fetei, Ispravnicul, îi caută cu o ceată de jandarmi, prin toată pădurea. Moș Corbu, înțeleptul, dar și hâtrul satului, o convinge pe tânăra țărancă Dochița s-o ascundă pe Anica, în timp ce Leonaș ia din nou calea munților. În fruntea jandarmilor urmăritori se află Bujor, iubitul Dochiței, dar și un conștiincios om de arme.
Cadourile continuă în luna decembrie în aplicația Opera Copiilor, cu difuzarea gratuită a unui titlu de operă foarte apreciat în rândul copiilor, pe muzica lui Corneliu Trăilescu, „Motanul încălțat”.
„Motanul din această poveste este un personaj extraordinar. Eu cred că fiecare dintre noi am dori să avem câte ceva din calităţile Motanului încălţat pentru că el îşi depăşeşte condiţia. Într-un anumit moment al acţiunii, o pisică devine vorbitoare, apoi ea reuşeşte să păcălească nişte tâlhari, o curte împărătească, depăşeşte oamenii prin isteţimea sa. Mai mult, Motanul este fidel stăpânului său, pe care-l conduce spre izbânda dorită şi devine chiar mare dregător al împărăţiei. Iată cum acest personaj fantastic îşi depăşeşte condiţia şi dă, prin povestea lui, speranţă oricărui spectator care vine în sala noastră. Vrem să transmitem prin spectacol bucuria de viaţă, bucuria de a trăi, bucuria aceasta nestăvilită pe care trebuie să o păstrăm, să o sădim cât mai mult în inima copiilor. Bucuria de a trăi şi de a ne depăşi condiţia precum o face Motanul încălţat”, a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.
Încheiem luna și anul în Țara Minunilor! Pe 31 decembrie, indiferent unde s-ar afla, spectatorii OCC pot viziona gratuit baletul „Alice în Țara Minunilor”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu.
„Alice este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copilăriei noastre și, totodată, povestea care a cunoscut nenumărate ecranizări în ultima jumătate de secol. Eroina este pentru noi toți un exemplu de curaj și imaginație fără limite. Peripețiile sale fantastice continuă să încânte generațiile de astăzi, așa cum i-au fascinat odată și pe părinții lor. Iar când Țara Minunilor este Opera Comică pentru Copii, Alice suntem fiecare dintre noi. Să înceapă visul!”, ne îndeamnă Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
În curtea OCC, Târgul „Poveste de Crăciun” este deschis publicului cu un orar special în această săptămână de minivacanță. Astfel, între 30 noiembrie – 4 decembrie, Târgul este deschis între orele 10:00 – 22:00.
Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este liber. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC, la Casa de Bilete OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.