Prima pagină » Comunicate de presă » (P) Sfaturi pentru cei care doresc captarea apei prin foraje puțuri

(P) Sfaturi pentru cei care doresc captarea apei prin foraje puțuri

(P) Sfaturi pentru cei care doresc captarea apei prin foraje puțuri

Apa reprezintă o resursă esențială pentru orice tip de investiție, fără apă, inclusiv viața nu ar fi posibilă pe pământ.

Dacă în trecut captarea apei se făcea prin fântâni construite pe tuburi din beton la mică adâncime, acum, odată cu dezvoltarea utilajelor de înaltă performanță, captarea apei se realizează prin foraje puțuri la adâncimi mai mari, iar tubulatura este din PVC.

Dacă în trecut debitele ce puteau fi exploatate erau mai mici, odată cu dezvoltarea tehnologiilor de foraj este posibilă exploatarea unui debit mai mare.

În ce sectoare se utilizează construcția de foraje puțuri?

  • Sectorul industrial pentru alimentarea cu apă în scop tehnologic
  • Sectorul agricol pentru irigarea culturilor agricole.
  • Sectorul casnic pentru alimentarea cu apă din foraje puțuri a locuințelor individuale

Sfaturi de care să țineți cont atunci când doriți să executați foraje puțuri:

  1. Consultați-vă cu un specialist înainte de a începe investiția.

Există zone în România în care apa se găsește în abundență, în cantități foarte mari. În alte zone, apa se găsește în cantități mici și poate alimenta doar o casă individuală, iar în unele zone, apa nu este prezentă.

În general, firmele de execuție de foraje puțuri dețin hărți hidrogeologice și geologice, cunoscând zona datorită altor lucrări efectuate.

Acestea sunt capabile să vă sfătuiască cu privire la adâncimea la care se găsește apa și alte aspecte ce țin de executarea unei astfel de lucrări.

  1. Alegeți o firmă ce deține utilaje acționate hidraulic.

Acestea vă garantează că forajul va fi dus la bun sfârșit. Instalațiile rudimentare sau cele acționate manual nu pot executa lucrări de foraje puțuri care să capteze apa din adâncime.

Există zone în care există straturi între 30 cm și 100 cm de duritate medie, iar cei ce execută foraje puțuri în regim manual nu le pot perfora și nu pot capta acviferele ce se află sub această placă de duritate medie.

  1. Alegeți o pompă de calitate.

Introducerea și scoaterea pompei submersibile din forajul de apă trebuie să fie realizată de personal calificat, deoarece există posibilitatea blocării acesteia în puțul de apă.

O pompă de calitate va avea o durată de viață mai mare, iar implicit, lucrările de întreținere a sistemului de pompare vor fi mai rare.

Există mai multe mărci premium de pompe submersibile care pot fi potrivite pentru tine.

Executanții de foraje, în general, vă recomandă mai multe tipuri de pompe ce pot fi folosite pentru extracția apei din forajul de apă.

  1. Alegeți un diametru potrivit.

În trecut, fântânile pe tuburi din beton realizau un fel de rezervor de stocare a apei, din acest motiv, cu cât erau de diametru mai mare, cu atât puteau stoca o cantitate mai mare de apă.

Un diametru de 200 mm folosit pentru uz industrial nu este potrivit pentru uz casnic; este doar o risipă de bani. Un specialist vă poate ajuta în funcție de nevoile tale să alegeți un diametru potrivit.

Cu cât diametrul tubului PVC folosit pentru execuția de foraje puțuri este mai mare, cu atât și costul de execuție este mai mare, deoarece materialele sunt mai scumpe, iar diametrul de săpare este mai mare, ceea ce înseamnă un timp mai mare de execuție.

Autor