Peste 500 de companii din toată țara sunt așteptate în perioada mai – noiembrie 2024, la seria de evenimente ESG Journey, organizată de Social Innovation Solutions, în parteneriat cu UniCredit Bank România.
Evenimentele se vor desfășura în 8 orașe, București, Timișoara, Oradea, Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj și se adresează antreprenorilor, CEO și CFO din companii cu cifră de afaceri de peste 2 milioane de euro, care sunt interesați de tranziția rapidă și eficientă la cadrul de reglementare ESG (Environmental, Social, Governance – face referire la factorii de mediu, sociali și de guvernanță).
„Înțelegem foarte bine provocările pe care le întâmpină orice companie responsabilă în această perioadă, generate de multitudinea de modificări legislative și de necesitatea de a analiza în profunzime riscurile care decurg din impactul schimbărilor climatice și modul în care acestea pot influența modelele de afaceri actuale. Înțelegem, în egală măsură însă, și oportunitățile care pot să apară în acest context și suntem pregătiți să discutam despre acestea, pentru că la UniCredit Bank credem în parteneriatul cu clienții noștri pentru o tranziție justă și echitabilă”, a spus Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank România.
Noile seturi legislative și cadrul de reglementare european și național care decurg din Pactul Verde (Green Deal) al UE, influențează semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de către auditori, investitori, parteneri, furnizori și finanțatori.
Adoptarea cadrului ESG în mediul de afaceri din România aduce oportunități și provocări, iar companiile care îsi adaptează strategiile pentru a integra principiile ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
ESG Journey vine în întâmpinarea nevoii și urgenței companiilor locale de a prioritiza și demara includerea sustenabilității în nucleul strategiei de afaceri, accelerând astfel tranziția către un model de afaceri cu amprentă redusă de carbon.
Evenimentele ESG Journey se vor concentra pe riscurile și oportunitățile ESG pentru mediul de afaceri din România, abordând teme de interes pentru orice companie preocupată de tranziția către un model de afaceri sustenabil: creșterea transparenței și responsabilității, accesul la finanțare și investiții sustenabile, dubla materialitate și analiza specifică, beneficii externe și interne, raportarea de sustenabilitate ca instrument de strategie.
ESG Journey va începe vineri, 17 mai, la București și va continua în Timișoara (30 mai), Oradea (6 iunie), Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (7 noiembrie) și Cluj (14 noiembrie). Mai multe informații despre evenimentele ESG Journey sunt disponibile pe www.esgjourney.ro.
Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions a declarat: „Când vine vorba despre sustenabilitate, companiile din România arată un grad mare de polarizare. Pe de-o parte avem manageri care vor aștepta până în ultimul moment în care cadrul legislativ va impune criterii noi de funcționare și/sau taxare și, pe de altă, parte avem acei antreprenori determinați să folosească orice oportunitate de a face business mai profitabil, sustenabil și mai bine poziționat în rândul consumatorilor și al lanțului de valoare. Evenimentele ESG Journey se adresează ambelor categorii pentru că abordăm obligațiile care vor veni într-un viitor apropiat, oportunitățile de care putem beneficia acum și pregătirea din timp pentru accesarea finanțărilor verzi și creșterea competitivității IMM-urilor’.’
Fiecare eveniment din seria ESG Journey va aduce împreună antreprenori, oameni de afaceri, manageri din companii medii și mari cu impact în comunitățile locale (cifră de afaceri anuală de peste 2 milioane EUR), segmentul cel mai interesat de adaptarea rapidă și eficientă la normele ESG, atât prin prisma gestionarii riscurilor de business, cât și prin nevoia de capitalizare a oportunităților pe termen scurt și lung generate de tranziția către un model de afaceri sustenabil, inclusiv accesul la finanțări verzi, cu sau fără componentă de fonduri UE.
Alături de experți din cadrul UniCredit Bank România, conținutul de specialitate ESG pe temele ce vor fi discutate în cadrul evenimentelor ESG Journey va fi asigurat de Codruț Nicolau, expert în sustenabilitate și fondator Sustain Future, companie de training și consultanță în ESG precum și de experții din echipa Social Innovation Solutions.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți.
UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea.
Banca răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.
UniCredit Group este o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. Scopul nostru este să susținem comunitățile să crească, oferind cele mai bune servicii pentru toate părțile interesate, descătușând potențialul clienților și al angajaților noștri din întreaga Europă.
Scopul nostru este să susținem comunitățile să progreseze, oferind servicii și produse de calitate pentru toate părțile interesate, deblocând potențialul clienților noștri și al oamenilor noștri din întreaga Europă. Deservim peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Ei sunt în centrul a ceea ce facem pe toate piețele noastre.
UniCredit este prezent în patru regiuni de bază și oferă soluții de plată corporative, individuale și de grup. Acest lucru ne permite să fim aproape de clienții noștri și să folosim dimensiunea întregului Grup pentru a dezvolta și a oferi cele mai bune produse, pe toate piețele noastre.
Digitalizarea și angajamentul nostru față de principiile ESG sunt factori cheie pentru activitatea noastră. Ele ne ajută să oferim excelență părților interesate și să creăm un viitor durabil pentru clienții noștri, comunitățile și oamenii noștri.
Despre Social Innovation Solutions
Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe programe de educație de sustenabilitate în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 15.000 de IMM-uri și ONG-uri prin programe precum Academia de Sustenabilitate, Transformator, ESG Journey și Sustainability Hub.
De asemenea, SIS dezvoltă Climate Change Summit, o platformă globală de conversații despre sustenabilitate și susținere a soluțiilor la schimbările climatice.