A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 80.000 de doze, ajunge luni în țară
Luni va ajunge în țară a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, 87.750 de doze, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, transmite CNCAV.
Pe măsură ce dozele ajung în România va fi actualizată aplicația de programare, care va permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă, informează autoritățile, informează știri.tvr.ro.
Cum vor fi distribuite dozele de vaccin anti-COVID-19
– Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.
În centrele de vaccinare vor fi folosite atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la CNCAV.
În țara noastră, alocarea dozelor de vaccin anti-COVID se face conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare. În fiecare săptămână, România primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.
Referitor la calendarul de livrare a dozelor, Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial către UE începând cu 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu 15 februarie.
Bolnavii cronic se pot înscrie pentru vaccinare cu ajutorul oricărui medic: „Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie”
Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, a precizat că pacienții cu boli cronice, care nu sunt în baza de date a CNAS, pot apela la ajutorul oricărui medic, fie de familie, fie specialist.
Ieri am avut mai multe situații cu pacienți cu boală cronică, care nu erau în sistem, iar singura posibilitate era ca un medic să poată să intre și să confirme că acea persoană are boala respectivă.Din comunicatul STS înțeleg că aceste drepturi le are orice fel de medic, e normal să fie așa.Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie, dar s-au tratat la medic, în privat, pentru boala cronică, deci acel medic le poate confirma calitatea de pacient care se încadrează la etapa a doua de vaccinare, a declarat Gindrovel Dumitra la Digi 24.