A zecea tranşă de vaccin Pfizer-BioNTech ajunge luni în România
A zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 201.240 doze de vaccin, ajunge mânie în România. Acestea vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Cum vor fi distribuite dozele
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
– Centrul Național de Stocare București: 59.670 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 1 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.
Până acum, România a primis 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech şi au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.
Ministerul israelian al Sănătății anunță: Vaccinul dezvoltat de Pfizer, eficient 95,8% după administrarea ambelor doze
Riscul de îmbolnăvire cu noul COVID-19 a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor care au primit ambele doze cu vaccinul Pfizer, a anunțat sâmbătă, 20 februarie, Ministerul Sănătății din Israel.
Vaccinul a fost 98% eficient în prevenirea febrei sau a problemelor de respirație și 98,9% eficient în prevenirea spitalizărilor și a decesului, a mai precizat sursa citată.