Situația infectărilor cu coronavirus devine tot mai alarmantă în România. Țara noastră a urcat pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori, aproximativ 6% dintre teste fiind pozitive la COVID-19.
România a urcat pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia, la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. În urmă cu o lună, se spunea despre țările balcanice și cele din estul Europei că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19.
Datele înregistrate în ultimele zile conturează tabloul unei situații tot mai îngrijorătoare: 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, potrivit Digi24, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.
Datele raportate luni, valabile pentru duminică, arată că peste 6% din totalul testelor procesate au ieșit pozitive pentru COVID-19. Datele pentru sâmbătă arătau o rată de infectare de 5%, iar cele de vineri – doar 2,9%.
În ceea ce privește situația pe județe, cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în Argeș, 45 în ultimele 24 de ore, București și Buzău.
Nivelul de anticorpi al pacienților care s-au vindecat de Covid-19 a scăzut abrupt la 2-3 luni după infectare, atât la cei simptomatici, cât și la cei asimptomtici, se arată într-un studiu realizat în China. Descoperirea științifică ridică întrebări în legătură cu durata oricărei forme de imunitate contra noului coronavirus.
Studiul, publicat în cunoscuta revistă de specialitate Nature Medicine pe 18 iunie, subliniază riscurile ”pașapoartelor de imunitate”, spun autorii lui. Studiul, realizat pe 37 de pacienți simptomatici și 37 asimptomatici, a descoperit că, dintre cei testați pozitiv cu anticorpi IgG, unul din principalele tipuri de anticorpi ce apare după o infecție, peste 90% au prezentat un declin abrupt în 2-3 luni.
Epidemia de coronavirus din Brazilia nu dă niciun semn de regres, din contră, țara continuă să treacă prin creșteri record ale numărului de infectări. Țara sud-americană a înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o singură zi din orice țară de la începutul pandemiei – 55.209 infectați. Conform datelor worldometers.info, acestă creștere masivă a dus bilanțul total dincolo de un milion.
Brazilia devine a doua țară, după SUA, care depășește pragul de un milion de infectări. Creșterea masivă a numărului zilnic de cazuri, de peste 55.000, nemaivăzută până acum, arată gravitatea crizei din această țară dar și pe de pe continentul sud-american.
Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au anunţat pentru prima dată, luni, că se confruntă cu ”al doilea val” de infectări cu noul coronavirus, în urma unei perioade de vacanţă în luna mai.
„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie”, a declarat Jeong în cadrul unei conferinţe periodice. „Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, au declarat oficialii de la Seoul.
La sfârşitul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de peste 900 de cazuri într-o singură zi, în cadrul primului focar important din afara Chinei.