„Febra tranșeelor” este cauzată de bacteria Bartonella quintana și este răspândită prin păduchi, scrie antena3.ro.
Boala ar fi afectat mai mult de un milion de soldați în Primul Război Mondial. Pe lângă febră, simptomele bolii mai pot include dureri de spate, dureri de cap și amețeală.
Boala poate cauza o inflamație potențial LETALĂ a inimii, avertizează medicii.
Specialiștii canadieni au depistat bacteria care cauzează „febra tranșeelor” și probleme ale inimii la un om al străzii.
Alte trei cazuri au fost confirmate la trei bărbați. Unul dintre ei a rămas paralizat și întâmpină dificultăți în vorbire, după ce infecția a declanșat o hemoragie în creier!
Potrivit experților, boala se întâlnește mai ales la cei care trăiesc în sărăcie.
”Aceasta este o boală de război, o boală a taberelor de refugiați și este ceva care încă mai afectează mult societăți industrializate.
Asta reflectă faptul că unii oameni din societatea noastră trăiesc în condiții care nu ar trebui tolerate”, a spus Dr. Carl Boodman, expert în boli infecțioase și microbiologie medicală la Universitatea Manitoba, potrivit theguardian.com.
Metale grele precum plumbul și nichelul au fost depistate în sângele victimelor unei boli misterioase care a apărut sâmbătă într-un oraș din sudul Indiei, afectând peste 500 de persoane, au declarat marți autoritățile, relatează AFP.
Cel puțin o persoană a murit și 227 au fost spitalizate de o boală neidentificată în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, relatează jurnaliștii de la BBC.
Pacienții au prezentat o gamă largă de simptome, de la greață până la crize și pierderea cunoștinței, au spus medicii. Oficialii indieni din domeniul sănătății încă investighează cauza bolii, care a făcut ravagii în orașul Eluru, în weekendul trecut.