Prima pagină » Coronavirus » Anthony Fauci: Rezultatele medicamentului Merck sunt impresionante

Anthony Fauci: Rezultatele medicamentului Merck sunt impresionante

Anthony Fauci: Rezultatele medicamentului Merck sunt impresionante

Medicul Anthony Fauci, expert american în boli infecţioase, spune că rezultatele medicamentului Merck sunt „impresionante”.

Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecţioase din SUA, a declarat că rezultatele medicamentului Merck „impresionante”. Acesta anunță că medicamentul duce la o reducere rapidă a COVID-19.

Într-un interviu acordat CNN, Anthony Fauci, a spus că rezultatele medicamentului Merck sunt „impresionante”.

„Scade probabilitatea spitalizării sau a decesului la persoanele care iau medicamentul când sunt infectate pentru prima dată”, a spus Fauci.

Acesta a mai declarat declarat: „Ştiţi cum să reduceţi riscul cu 100%? În primul rând, nu vă infectaţi deloc”.

În urmă cu câteva zile, Merck, una dintre cele mai mari zece companii farmaceutice din lume, a anunţat că medicamentul său funcţionează împotriva noilor variante COVID.

„Medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze”

Deoarece molnupiravirul nu vizează proteina spike a virusului – ţinta tuturor vaccinurilor COVID-19 actuale – care defineşte diferenţele dintre variante, medicamentul ar trebui să fie la fel de eficient pe măsură ce virusul continuă să evolueze, a declarat Jay Grobler, şeful departamentului de boli infecţioase şi vaccinuri de la Merck, potrivit Reuters.

Molnupiravirul acţionează asupra polimerazei virale, o enzimă necesară pentru ca virusul să producă mutaţii. Acesta este conceput pentru a acţiona prin introducerea de erori în codul genetic al virusului.

Merck spune că medicamentul este cel mai eficient atunci când este administrat imediat după infectare.

Antiviralul este testat în fazele 2/3, care urmează să fie finalizate în luna mai.

Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri COVID-19 pe care le-a dezvoltat nu au reuşit să genereze răspunsurile imune dorite, determinând compania să abandoneze programul în ianuarie.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele