Anunț de ultimă oră din partea OMS! Când începe vaccinarea în masă

Publicat: 04 09. 2020, 17:12
Anunț de ultimă oră din partea OMS! Când începe vaccinarea în masă / Sursa FOTO: https://www.revistabiz.ro

Organizația Mondială a Sănătății face un anunț de maximă importanță pentru omenire. OMS susține că nu se aşteaptă ca vaccinarea în masă împotriva maladiei Covid-19 să devină posibilă înainte de jumătatea anului 2021!

Prin vocea unei purtătoare de cuvânt, OMS sublinează importanţa verificărilor riguroase care sunt necesare pentru a demonstra eficienţa şi siguranţa vaccinurilor, înainte de a începe un astfel de proces. Niciunul dintre vaccinurile potenţiale aflate în etape avansate ale studiilor clinice nu a demonstrat până acum „un semnal clar” care să ateste o eficienţă de cel puţin 50%, considerată necesară de către OMS, a declarat purtătoarea de cuvânt, Margaret Harris.

Rusia deja a livrat vaccinul, America îl scoate în octombrie

Rusia a aprobat un vaccin dezvoltat împotriva Covid-19 în august, după o testare pe oameni ce a durat mai puţin de două luni, fapt care i-a determinat pe mai mulţi experţi occidentali să pună sub semnul întrebării eficienţa şi siguranţa vaccinului rusesc. Pe de altă parte, oficiali americani din CDC (DSP-ul SUA) şi reprezentanţi ai companiei Pfizer au anunţat că un vaccin dezvoltat de acest grup farmaceutic ar putea fi disponibil pentru sfârşitul lunii octombrie.

„Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor. Această fază 3 a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece vrem să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur”, a insistat Margaret Harris într-o conferinţă de presă organizată la Geneva.

OMS şi GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization) au lansat un plan de vaccinare globală, denumit COVAX, al cărui obiectiv este acela de a ajuta guvernele lumii să cumpere şi să distribuie vaccinuri într-o manieră echitabilă. COVAX intenţionează să procure şi să furnizeze două miliarde de doze de vaccinuri aprobate până la sfârşitul anului 2021, însă anumite ţări, inclusiv Statele Unite, au anunţat că nu se vor alătura acestei iniţiative.