Aproape 3.500 de cazuri noi de Covid-19 și peste 50 de decese, în ultimele 24 de ore în România

Aproape 3.500 de cazuri noi de Covid-19 și peste 50 de decese, în ultimele 24 de ore în România
FOTO - ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 27/02/2021, 13:09

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat sâmbătă, 27 ianuarie, că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 3.432 de cazuri noi de Covid-19 și 54 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Până astăzi, în România au fost confirmate 799.164 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit sursei citate. Până sâmbătă, 20.287 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Din cele 3.432 de cazuri noi, niciun pacient nu a mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cele 54 de decese (29 bărbați și 25 femei) au fost înregistrate la pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

50 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.832. Dintre acestea, 997 sunt internate la ATI.

Până sâmbătă, la nivel național, au fost prelucrate 6.009.706 teste RT-PCR și 296.110 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.341 de teste RT-PCR (12.856 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.485 la cerere) și 7.804 teste rapide antigenice.

Numărul românilor vaccinaţi anti-COVID se apropie de un milion, după două luni de la începutul campaniei! Câte persoane au fost imunizate, până acum

Sâmbătă, 27 decembrie 2020, se împlinesc două luni de la startul campaniei de vaccinare în România. Până acum, au fost imunizate aproape 900.000 de persoane.

Conform celor mai recente date oferite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), făcute publice vineri 26 februarie, de la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 890.068 de persoane, dintre care 615.965 au primit și cea de-a doua doză de vaccin.

Au fost înregistrate și 5.068 de reacții adverse, 690 de tip local și 4.378 de tip general, notează Mediafax.

Pfizer, Moderna sau AstraZeneca? Ce le răspunde un medic pacienților atunci când este întrebat care vaccin este mai eficient (EXCLUSIV)

Autoritățile estimează că la jumătatea lunii aprilie va începe cea de-a III-a de vaccinare, fiind imunizate zilnic în jur de 100.000 de persoane.

Președintele Societății Naționale a Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, spune că țara noastră poate atinge această capacitate, dacă imunizarea populației s-ar face prin cabinetele medicilor de familie. Totodată, medicul spune că doar peste un an sau doi vom ști cu adevărat care a fost vaccinul cel mai eficient.

AstraZeneca, Pfizer sau Moderna?

Eu personal le spun că toate sunt la fel de bune. Sunt discuții despre eficiență că unele ar fi mai eficiente și că unele ar fi mai puțin eficiente sau despre reacții adverse că la unele ar fi mai dese, nu neapărat mai grave. Dar atunci când nu avem suficiente doze de vaccin și scopul este să ne vaccinăm cât mai repede nu este cazul să facem mofturi și ar trebui să accetăm vaccinul care ni se oferă”, spune medicul Zoițanu.

Întrebată dacă sunt și pacienți care se opun vaccinării, Raluca Zoițanu spune că există mai degrabă incertitudine decât refuz.

Medicul Alida Moise, care a trecut prin complicații foarte mari din cauza Covid: „Rănile de atunci nu s-au vindecat / Se anunță al treilea val al pandemiei și trebuie să fim pregătiți”

Medicul Alida Moise, fostă șefa a secției ATI de la Spitalul „Gerota” din Capitală, și care în primăvara anului trecut a suferit complicații grave din cauza infecției cu noul coronavirus, este de părere că al treilea val de îmbolnăviri se apropie și trebuie să fim pregătiți!

Am descoperit că rănile de atunci nu s-au vindecat. Acea perioadă a însemnat teamă, frustrare, revoltă, suferință fizică pentru unii dintre noi și multă suferință emoțională, atât în perioada de carantină, cât și în cea de recuperare. Nu ne-a fost deloc ușor să ne refacem. Noi, fiecare angajat de la Gerota, care funcționam în altă realitate, în care nu eram pregătiți, am pornit, am funcționat și am avut impresia că mergem bine”, a declarat dr. Alina Moise, într-un interviu acrodat la Antena 3.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?