Prima pagină » Coronavirus » Peste jumătate de milion de români s-au înscris la Loteria vaccinării. Când are loc prima extragere și care este valoarea premiilor

Peste jumătate de milion de români s-au înscris la Loteria vaccinării. Când are loc prima extragere și care este valoarea premiilor

Peste jumătate de milion de români s-au înscris la Loteria vaccinării. Când are loc prima extragere și care este valoarea premiilor
Persoanele vaccinate cu schema completă pot câștiga premii substanțiale / Sursa: Alexandra Pandrea

Peste 518.000 de persoane concurează pentru cele 80 de premii săptămânale de 10.000 de lei, plus unul de 100.000 de lei, puse la bătaie pentru prima extragere din cadrul Loteriei vaccinării, care are loc duminică. Înscrierile se fac până la ora 12:00, printr-o procedură simplă, care durează câteva minute, pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. În total, la Loteria vaccinării se acordă peste 1.000 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei.

Ultima persoană înscrisă vineri, înainte de ora 12:00, are numărul de ordine 518.186, potrivit datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Astfel, conform statisticiilor, la loterie s-au înscris aproape 15% din persoanele care au generat un certificat COVID-19 (3.477.002 persoane). Joi, 30 septembrie, si-a înregistrat cel mai mare număr, din ultimele 10 zile, de persoane care au generat certificate – 152.648.

Fiecare participant la Loteria vaccinării are patru șanse de câștig, la una dintre cele 14 extrageri săptămânale cu câte 80 de premii în valoare de 10.000 lei și câte unul 100.000 lei, la una dintre cele trei extrageri lunare, cu câte un premiu de 300.000 lei, la extragerea lunară finală cu 1 premiu de 500.000 lei și la premiul cel mare, în valoare de 1.000.000 lei, la extragerea finală, din ultima zi a anului.

În total, la Loteria vaccinării se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei.

Pașii pentru autentificare

Pentru a participa la Loterie, persoanele vaccinate se pot încrie după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19, de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, în câțiva pași simpli care durează foarte puțin timp:

  • Autentificare: se introduce adresa de email
  • Verificare email: link de autentificare
  • Accesare mail primit de la platforma ”Certificate COVID”
  • Accesare buton „Autentificare”
  • Identificare Certificat de vaccinare al persoanei pentru care se va înregistra participarea la loterie
  • Accesare buton „Vizualizare certificat”
  • Selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile de participare”
  • Selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”
  • Selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”

Procesul de înscrierea pentru prima extragere este în derulare vineri, până la ora 12:00, când Serviciul de Telecomunicații Speciale va anunța ultimul număr de ordine care va participa la extragerea de duminică, după cum au anunțat oficialii.

 

Până la ora 9:47, numărul participaților era de 448.712 (respectiv numpărul alocat autorului).

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), până joi, la ora 17:00, numărul total al persoanelor vaccinate cu schema completă era de 5,38 de milioane, respectiv doar 27,73% din total, conform datelor oficiale, de unde și organizarea loteriei, pentru stimularea vaccinării.

Potrivit CNCAV, România a raportat, marți, de 2,65 de ori mai multe decese asociate Covid decât media europeană și de 6,34 de ori mai multe decese decât media în lume. „Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, anunța CNCAV pe pagina de Facebook RoVaccinare.

DOCUMENT: Regulament de organizare a Loteriei de Vaccinare

Regulamentul oficial de organizare a Loteriei de vaccinare, aprobat prin Ordinul comun al ministrul sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului nr. 1900/1523/2021, publicat pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

CAPITOLUL I

DISPOZIŢII GENERALE

Art. 1. Loteria de Vaccinare constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare la extrageri în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Datele fiecărei extrageri, tipul acestora şi alte informații necesare participării, sunt date publicităţii în timp util, prin afişare pe site-ul Loteriei Române, www.loto.ro, site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, site-ul Ministerului Sănătății.

Sumele de bani acordate câștigătorilor reprezintă premii în înţelesul art. 108 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului stabileşte fondul anual de premiere pentru Loteria de Vaccinare, precum şi repartizarea lunară a acestuia.

Loteria de Vaccinare se înscrie în sfera interesului național de conștientizare a populației României privind importanța vaccinării împotriva virusului COVID-19 și are ca scop creșterea numărului de persoane vaccinate de pe teritoriul României, oferind posibilitatea acestora de a câștiga premii substanțiale în bani prin trageri la sorți organizate de C.N.L.R.

Art. 2. Participarea la Loteria de Vaccinare presupune cunoaşterea şi acceptarea fără rezerve a tuturor prevederilor prezentului Regulament, care stipulează modul de organizare și desfășurare a extragerilor.

Prezentul Regulament poate fi consultat pe site-ul Loteriei Române, www.loto.ro și pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, site-ul Ministerului Sănătății.

Art. 3. Loteria de Vaccinare se bazează pe proceduri de atribuire a unor câştiguri în bani, în funcţie de rezultatele pur aleatorii ale unor evenimente ce constau în extrageri de numere prin utilizarea unor mijloace de tip urnă pentru efectuarea extragerilor, care nu se desfăşoară în prezenţa fizică a participanților.

CAPITOLUL II

PARTICIPAREA

Art. 4. Loteria de Vaccinare se adresează tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare și care se înscriu pentru participare la extrageri, în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Art. 5. Înscrierea participanților în aplicație se realizează, după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19, astfel:

  1. Accesare site https://certificat-covid.gov.ro
  2. Autentificare: se introduce adresa de email
  3. Verificare email: link de autentificare
  4. Accesare mail primit de la platforma ”Certificate COVID”
  5. Accesare buton „Autentificare”
  6. Identificare Certificat de vaccinare al persoanei pentru care se va înregistra participarea la loterie
  7. Accesare buton „Vizualizare certificat”
  8. Selectare opțiune „De acord cu regulamentul și condițiile de participare”
  9. Selectare opțiune „De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și C.N.L.R.”
  10. Selectare opțiune „PARTICIPĂ LA LOTERIA DE VACCINARE”

Art. 6. După înscriere, participantului i se va acorda un număr de ordine, alocat cronologic, corespunzător momentului înregistrării acestuia în aplicație (înscrierea va porni cu numărul de ordine 1 pentru primul participant înscris) și va continua pentru toate extragerile până la finalizarea acțiunii, respectiv în data de 31.12.2021, ora 12:00.

Aplicația permite atribuirea unui singur număr de ordine alocat aceluiași CNP.

După finalizarea operațiunii de înscriere, se va putea vizualiza numărul de ordine alocat. Numărul de ordine alocat în urma înscrierii participantului în vederea participării la extrageri se va transmite prin email către contul de mail al utilizatorului autentificat în aplicație.

Art. 7. Loteria de Vaccinare se desfășoară în perioada 03.10.2021 – 31.12.2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

  • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
  • 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună
  • 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii

Calendarul de desfășurare al înscrierilor pentru participare la extrageri, precum și data organizării tragerilor este următorul:

CAPITOLUL III

STABILIREA CÂȘTIGĂTORILOR

Art. 8. Extragerile se vor efectua cu urna TOPAZE de 7 cifre, ceea ce va permite extragerea unui număr din intervalul 1 – 9.999.999.

Introducerea bilelor în urnă se va efectua în funcție de numărul participanților înscriși pentru extragerea respectivă, astfel că, extragerea se va realiza pornind de la cifra unităților la cifra milioanelor, după caz, astfel încât să fie respectat numărul maxim de participanți pentru fiecare extragere în parte, după cum urmează:

Pentru extragerile săptămânale:

  • Săptămâna 1: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris) și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1
  • Săptămâna 2: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 2, regula păstrându-se în aceeași formulă pentru toate cele 14 săptămâni, astfel că pentru:
  • Săptămâna 14: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 13 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă.

Pentru extragerile lunare:

  • Luna 1: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 (alocat primului participant înscris în săptămâna 1) și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5.
  • Luna 2: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9.
  • Luna 3: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei luni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului lunar.

Pentru extragerile finale:

Extragerile se vor efectua din intervalul cuprins între cifra 1 reprezentând numărul de ordine al primului participant înscris în săptămâna 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

Numerele extrase la extragerile finale vor reprezenta numerele de ordine câștigătoare ale premiului de 1.000.000 lei și ale premiului de 500.000 lei și vor avea loc în data de 31.12.2021.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

CAPITOLUL IV

REZULTATELE OFICIALE ALE EXTRAGERILOR LOTERIEI DE VACCINARE

Art. 9. Operaţiunile de extragere a numerelor câștigătoare se efectuează sub supravegherea şi conducerea Comisiei de extragere formată din reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerului Sănătății şi ai C.N.L.R.

La propunerea şi numirea membrilor în cadrul Comisiei de extragere se va avea în vedere ca persoanele desemnate să nu se afle în situaţii de incompatibilitate în ceea ce priveşte atribuţiile pe care le vor îndeplini în această calitate.

Membrii comisiei de extragere vor semna, la momentul accesului în spaţiul în care se va desfăşura extragerea, un document prin care se obligă să păstreze confidenţialitatea tuturor datelor şi informaţiilor de care iau cunoștință de la acest moment şi până la prezentarea publică a rezultatelor extragerii.

Art. 10. Rezultatele extragerilor sunt aduse la cunoştinţa participanţilor prin afişarea pe site-ul Loteriei Române www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerul Sănătății.

CAPITOLUL V

PLATA PREMIILOR

Art. 11. La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

  • 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale + 1 premiu mare săptămânal);
  • 3 premii lunare, ( câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni);
  • 2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, respectiv în luna 3.

repartizate astfel:

Art. 12. Premiile pot fi ridicate de către câștigători săptămânal, în intervalul marți – vineri, între orele 9,00 – 14,00, de la casieriile C.N. Loteria Română S.A., astfel:

  • premiile în valoare de 10.000 lei – de la unitățile teritoriale ale C.N.L.R. S.A.
  • premiile de 100.000 lei, 300.000 lei, 500.000 lei și 1.000.000 lei – de la Aparatul Central al C.N.L.R. S.A. din București, Str. Poenaru Bordea nr. 20, sector 4.

Plata premiilor se face prin casieriile proprii ale C.N.L.R. S.A. aflate la sediile punctelor de lucru județene sau la sediul central al C.N.L.R. S.A., conform normelor/procedurilor elaborate în acest scop.

Plata se efectuează potrivit listelor de câștigători transmise de Ministerul Sănătății, pe baza prezentării actului de identitate valid.

Art. 13. Premiile se impozitează conform legislației în vigoare.

Premiile în bani acordate se supun regimului fiscal aferent veniturilor din premii reglementat la cap. VIII – Venituri din premii și din jocuri de noroc din titlul IV – Impozitul pe venit din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare

C.N.L.R. are obligația calculării, reținerii, declarării și plății impozitului eferent veniturilor din premii stabilit potrivit prevederilor legale.

Art. 14. Solicitarea de către participanții la Loteria de Vaccinare a plății premiilor se va face până la data maximă de 31.01.2022. După expirarea termenului, participantul câştigător pierde dreptul de a mai obţine premiul.

Premiile neridicate în termen rămân la dispoziția Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Art. 15. Plata premiilor poate fi suspendată de C.N.L.R. numai în baza unei ordonanţe, rezoluţii ori alt act emis de organele de cercetare penală sau în baza unei încheieri pronunţată de instanţa de judecată, înregistrată la sediul central al companiei.

CAPITOLUL VI

PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Art. 16. C.N.L.R. informează participanții despre prelucrarea datelor personale prin structurile sale funcționale și despre drepturile acestora, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 și legislația națională privind protecția și securitatea datelor personale, în vigoare. Această informare se face în scopul de a clarifica modalitățile în care C.N.L.R. folosește datele cu caracter personal.

În conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679, participanții sunt informați că C.N.L.R. prelucrează date cu caracter personal, cu bună credință, în scopuri determinate, explicite și legitime.

Persoanele ale căror date sunt supuse prelucrării au următoarele drepturi: dreptul la transparența informațiilor, a comunicărilor și a modalităților de exercitare a drepturilor persoanei vizate, dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție asupra datelor/dreptul la rectificare, dreptul la opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate, dreptul de a se adresa justiției, dreptul la ștergerea datelor (cu excepția situațiilor în care datele sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligații legale), dreptul la restricționarea prelucrării datelor, dreptul la portabilitatea datelor, care pot fi exercitate în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.

Solicitările persoanelor vizate pot fi transmise pe adresa de e-mail [email protected] sau la sediul C.N.L.R. din str. Poenaru Bordea nr. 20, sector 4, București.

Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul companiei, la adresa www.loto.ro/gdpr.

Art. 17. Categorii de date cu caracter personal procesate:

  • Nume și prenume
  • Adresa de domiciliu
  • Adresa electronică
  • Număr și serie act de identitate
  • Cod numeric personal
  • Sex
  • Data nașterii
  • Număr de telefon
  • Cont bancar
  • Semnătură

Datele personale furnizate în calitate de participant/câștigător sunt necesare pentru a face posibilă participarea la Loteria de Vaccinare pe care C.N.L.R. o organizează și pentru revendicarea premiilor.

Art. 18. Scopul procesării datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal ale participanților la Loteria de Vaccinare vor fi prelucrate de către C.N.L.R. în vederea:

  • desemnării și validării câștigătorilor;
  • atribuirii premiilor și îndeplinirii obligațiilor fiscale și financiar-contabile;

Art. 19. Transferul datelor cu caracter personal

În anumite situații, C.N.L.R. poate transfera anumite categorii de date cu caracter personal, în vederea îndeplinirii obligațiilor legale ce îi revin, către următorii utilizatori externi:

  • Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
  • Ministerul Sănătății
  • Ministerul Finanțelor
  • Ministerul Afacerilor Interne;
  • Organele de control abilitate: Curtea de Conturi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Corpul de Control al Primului-Ministru, Oficiul Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor;
  • Organele de cercetare penală;
  • Instanțele de judecată;
  • Instituții bancare și financiar de procesare plăți;
  • Alte autorități ale administrației centrale și locale, conform prevederilor legale.

Art. 20. Perioada de stocare a datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal ale câștigătorilor vor fi stocate de către C.N.L.R. atât timp cât este necesar scopului pentru care au fost colectate, în concordanță cu legislația privind protecția datelor personale și a prevederilor legale aplicabile în materie financiar-contabilă, respectiv 10 (zece) ani de la data încheierii exercițiului financiar.

La expirarea perioadei de stocare a datelor cu caracter personal, C.N.L.R. va șterge/distruge aceste date de pe mijloacele de prelucrare și stocare.

C.N.L.R. va prelucra datele cu caracter personal în vederea realizării scopurilor de prelucrare, precum și ulterior în vederea conformării cu obligațiile legale aplicabile, inclusiv, dar fără limitare la dispozițiile referitoare la obligația de arhivare. Este posibil ca, în urma îndeplinirii termenelor legale de arhivare, C.N.L.R. să dispună anonimizarea datelor, lipsindu-le astfel de caracterul personal și să continue prelucrarea datelor anonime pentru scopuri statistice.

Art. 21. Securitatea datelor cu caracter personal

C.N.L.R. se obligă să implementeze măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător datelor cu caracter personal aparținând participanților.

La evaluarea nivelului adecvat de securitate se va ține seama în special de riscurile prezentate de prelucrarea datelor cu caracter personal, generate în special, în mod accidental sau ilegal, de distrugerea, pierderea, modificarea, divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate.

Art. 22. Drepturile persoanei vizate în contextul prelucrării datelor sale cu caracter personal de către C.N.L.R.

Persoanele vizate, în contextul prelucrării datelor cu caracter personal de către C.N.L.R., au următoarele drepturi:

  • dreptul la informare;
  • dreptul de acces la date;
  • dreptul de intervenție asupra datelor/dreptul de rectificare;
  • dreptul la opoziție;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate;
  • dreptul de a se adresa justiției;
  • dreptul la ștergerea datelor;
  • dreptul la restricționarea prelucrării datelor;
  • dreptul la portabilitatea datelor.

Art. 23. Exercitarea dreptului de ștergere a datelor personale

Dreptul de ștergere a datelor personale poate fi exercitat în următoarele situații:

  • când datele au fost prelucrate ilegal (adică în alt scop decât în cel pentru care au fost colectate inițial);
  • când datele nu mai sunt necesare scopului pentru care au fost prelucrate inițial;
  • când datele trebuie șterse pentru îndeplinirea unei obligații legale a solicitantului (cum ar fi, de exemplu, un act normativ);
  • când persoana vizată se opune prelucrării, fără să existe motive legitime din partea C.N.L.R. care să impună totuși acest lucru.

Art. 24. Modificarea politicii de prelucrare a datelor cu caracter personal

C.N.L.R. S.A. poate solicita modificarea/completarea Regulamentului în cazul în care se descoperă măsuri mai eficiente pentru protejarea și securizarea datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate și fără a afecta drepturile și libertățile acestora. Orice astfel de solicitare de modificare/completare va intra în vigoare după publicarea actului de modificare/completare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

CAPITOLUL VII

DISPOZIȚII DIVERSE

Art. 25. Plata premiului pentru câștigul/câștigurile la Loteria de Vaccinare se face numai persoanei care a fost desemnată câștigătoare prin tragerea la sorți.

Art. 26. Vor răspunde, conform legii, următoarele persoane:

  • a) cele care vor săvârşi orice alte fapte ilicite în legătură cu extragerile;
  • b) cele care vor obţine sau vor încerca să obţină, prin orice fel de metode, plata unor premii/câştiguri la care nu au dreptul, sau cele care vor înlesni asemenea fapte.

Art. 27. Când se constată cu probe concrete o tentativă de fraudă (pe circuitul operaţional de la participare până la plata premiilor/câştigurilor) sau orice altă neregulă, premiul/câștigul este anulat, iar vinovaţii de săvârşirea acestor fapte vor răspunde conform legii şi vor suporta eventualele despăgubiri materiale.

CAPITOLUL VIII

DISPOZIȚII FINALE

Art. 28. Eventualele cazuri neprevăzute în prezentul Regulament se vor soluţiona în condiţiile cadrului normativ aplicabil.

Art. 29. Participarea la Loteria de Vaccinare implică luarea la cunoștință şi acceptarea fără rezerve de către participanți a tuturor dispoziţiilor şi prevederilor cuprinse în acest Regulament.

Art. 30. Prezentul Regulament poate fi consultat pe site-ul Loteriei Române www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerului Sănătății.

 

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele