Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a publicat – pe site-ul andpdca.gov.ro – situația vaccinărilor personalului și a beneficiarilor din serviciile rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor.
Până în data de 18 ianuarie, 11.097 de angajați au optat pentru vaccinare. Dintre aceștia, 6574 au primit cel puțin prima doza de vaccin, adică aproximativ 60%. De asemenea, 15.320 de beneficiari ai serviciilor rezidențiale aflate în subordinea DGASPC-urilor au optat pentru vaccinare.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de ANDPDCA, până la data de 18 ianuarie, 3708 de angajați au primit deja cel puțin o doză de vaccin, adică aproximativ 24%.
Numărul cel mai mare de cereri, peste 2000, a venit din partea angajaților din regiunea Sud-Vest Oltenia. Tot aici este și cel mai mare număr de vaccinări: 1585. În regiunea Sud-Vest Oltenia se înregistrează și cel mai mare număr de beneficiari vaccinați: 962.
Județele cu cele mai multe opțiuni pentru vaccinare în rândul angajaților au fost Constanța (559), Botoșani (568) și Municipiul București (836). Referitor la opțiunile beneficiarilor, 741 de solicitări au venit din serviciile rezidențiale din București, 822 din Constanța și 1014 din Mureș.
Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) a primit recent un Certificat de Bună Practică din partea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în semn de apreciere a efortului depus pentru coordonarea gestionării pandemiei de COVID-19 la nivelul sistemului de protecție socială.
”Instituția pe care o reprezentați a răspuns cu soluții eficiente provocărilor acestei crize. Acordarea acestui Certificat este expresia unei sincere aprecieri a efortului dumneavoastră și a colegilor din instituție, în această perioadă grea”, a declarat Violeta Vijulie, președinte ANFP.
Încă de la începutul pandemiei, ANDPDCA a raportat, periodic, situația infectărilor din sistemul de asistență socială, a elaborat un Ghid privind Managementul și Prevenirea Răspândirii COVID-19, realizat inclusiv într-o variantă simplă și usor de înțeles pentru persoanele cu dizabilități.
De menționat că o parte a recomandărilor Autorității a fost preluată, prin sistemul Națiunilor Unite, pentru a fi implementată și în alte regiuni ale lumii.