Arhiepiscopul Calinic, sfaturi pentru „pieirea” noului coronavirus: „Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!” / „Aşa prăjiţi Covidul!”

Arhiepiscopul Calinic, sfaturi pentru „pieirea” noului coronavirus: „Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!” / „Aşa prăjiţi Covidul!”
Mărturia lui IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeș: „Eu mă tem. Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine fac alpinism” Sursă foto: GÂNDUL
Publicat: 13/11/2020, 18:02
Actualizat: 13/11/2020, 18:17

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, le-a explicat enoriașilor prezenți la o slujbă la o biserică din centrul Piteştiului, ce trebuie să facă pentru a se feri se infecția cu COVID-19.

Aproximativ 200 de enoriași au primit spaturi inedite de la ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în lupta împotriva virușilor.

„Faceţi gargară cu oţet. Şi un pic de sare. Nu uitaţi de apa caldă. Covidul ăsta se teme de apă fierbinte. Şi-atunci curăţaţi gâtul cu apă fierbinte şi un pic de oţet şi sare. Nu-i chiar plăcut, dar fuge orice virus de îşi rupe picioarele! Şi-apoi beţişoarele acelea, cum se fac testele, folosiţi-le la fel, cu amestecul acesta şi pe nas. Aşa prăjiţi Covidul! Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!”, a spus ÎPS Calinic, citat de Adevărul.

„Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor”

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a inclus în „rețeta” sa și usturoiul. „Mănânc mult usturoi. Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor, acolo unde locuiesc. Păi ştiu eu ce virus poate avea cel care apasă clanţa? Dar mai ales nu o ating cu mâna. Cu un prosop, cu o eşarfă… faceţi la fel! Sau deschideţi uşile cu genunchiul! Sau şi mai bine, desfiinţaţi uşile!”, le-a spus ÎPS Calinic enoriașilor/

La final, ÎPS Calinic le-a recomandat credincioşilor să poarte mască şi să păstreze distanţa, adăugând, pe ton de glumă: „Distanţa păstrează prestanţa!”.

ÎPS Calinic este arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului din septembrie 2009. În 2016, arhiepiscopul a fost supus unei intervenții chirurgicale cardiace, minim invazivă, după ce fusese diagnosticat cu „endocardită bacteriană pe valva mitrală, o infecție bacteriană la nivelul inimii, care netratată putea fi fatală”, după cum anuța spitalul privat în care a fost operat.

Aproape 9.500 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Până vineri, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 231.808 pacienți au fost declarați vindecați, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică.

Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate aproape 9.500 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 264 din Argeș, și 174 de decese. 95.4% din persoanele care au decedat, de la debutul pandemiei, aveau o comorbiditate, cele mai multe, aproape 79%, fiind afecțiunile cardiovasculare.

După ce a fost „vedetă” în topul infectărilor, județul Argeș are o incidențo de 3,1 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, departe de primele clasate, Sibiu, cu 7,78/1.000 și Cluj, 7,3/1.000.

Grupul de Comunicare Strategică le reamintește zilnic cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Cum explică oamenii de știință legătura dintre depresie și temperatura corpului?