Compania AstraZeneca a catalogat informațiile publicate de două tabloide străine ca fiind „complet incorecte”, după ce s-a vehiculat că vaccinul său ar avea o eficacitate de doar 8% pentru persoanele de peste 65 de ani.
Vaccinul împotriva Covid-19 produs de AstraZeneca ar putea fi ineficient pentru persoanele de peste 65 de ani, au afirmat surse din coaliția Germaniei, pentru tabloidele Bild și Handelsblatt, citate de digi24.ro.
Acest lucru pune la îndoială conformitatea vaccinului pentru programele de vaccinare în masă, transmite Reuters. Oficialii germani au spus că vaccinul ar avea o eficacitate de doar 8-10% în rândul oamenilor de vârsta a treia.
Compania AstraZeneca a spus că informațiile publicate de aceste tabloide sunt „complet incorecte”.
Vaccinul celor de la AstraZeneca ar putea să nu primească undă verde în UE, pentru a putea fi folosit și de cei de peste 65 de ani.
Estimările pentru o eficacitate de doar 8% în rândul celor de peste 65 de ani, înaintate de guvernul federal german, nu reprezintă o veste tocmai bună.
Pe de altă parte, compania a informat vineri UE că va diminua cu 60% livrările de vaccin anti-COVID din T1 2021 din cauza problemelor de producție la fabrica din Belgia.
„Nu se întâmplă nimic rău prin faptul că se vaccinează cineva care este asimptomatic. Ce este important în momentul în care facem un vaccin este să nu avem o simptomatologie acută. Dacă avem o simptomatologie specifică SARS-COV-2, facem febră ș.a.m., este bine să amânăm vaccinarea. Dacă suntem asimptomatici nu este niciun fel de problemă pentru că practic nu sunt modicări importante de tipul inflamației și atunci nu interfererează în niciun fel. Vom avea un dublu mecanism prin care obținem anticorpi. Dacă avem un test pozitiv vom amâna însă vaccinarea. Însă dacă, suntem în situația în care ne-am infectat înainte și nu ne-am testat și nu avem simptome, nu este niciun fel de problemă”, explică medicul infecționist Adrian Marinescu, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO.