Australia anunță că a înregistrat două cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2

Publicat: 21 12. 2020, 17:02
Australia anunță că a înregistrat două cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2. Sursa foto: Shutterstock

Autoritățile australiene au confirmat luni că au fost detectate două cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2 depistată în Marea Britanie.

Noua tulpină, care a determinat autoritățile britanice să revină asupra intenției de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii bolii, este una mult mai contagioasă, informează Agerpres.

Cele două cazuri identificate în Australia sunt primele din regiunea Asia-Pacific.

Cel mai populat stat al Australiei, New South Wales, a raportat duminică șase noi cazuri de COVID-19 la persoane care s-au întors din străinătate și care se află în carantină, iar printre acestea s-au numărat două cazuri la care a fost identificată această nouă tulpină cu răspândire rapidă.

 

 

Persoanele infectate reveniseră din Marea Britanie

Cu toate acestea, autoritățile din acest stat au anunțat că nu există până în acest moment persoane infectate cu noua tulpină care să nu se afle în carantină.

„Am avut câţiva călători care au revenit din Marea Britanie cu mutaţia respectivă”, a declarat presei Kerry Chant, şeful direcţiei de sănătate publică din New South Wales.

Australia, care din martie şi-a închis graniţele pentru persoanele care nu au cetăţenie australiană sau drept de rezidenţă permanentă, a anunţat că nu ia în considerare suspendarea zborurilor între această ţară şi Marea Britanie.

„Toată lumea care vine din Marea Britanie intră timp de 14 zile în carantină la hotel şi nu prezintă niciun risc deoarece această carantină funcţionează cu succes”, a declarat reporterilor, medicul-şef al ţării, Paul Kelly.

Sâmbătă, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anulat decizia prin care restricțiile de circulație pentru cetățeni ar fi fost relaxate de Crăciun ca urmare a descoperirii unei tulpini mai contagioase a SARS-CoV-2. Cu toate acestea, premierul a declarat că în prezent nu există dovezi că această nouă tulpină ar cauza mai multe decese sau forme mai severe ale bolii.

Noi variante sau tulpini ale virusului care provoacă COVID-19 au fost descoperite încă de atunci când a fost detectat pentru prima dată în China, în urmă cu aproape un an.