Prima pagină » Coronavirus » O altă țară europeană anunță relaxarea restricțiilor anti-Covid, inclusiv pentru turiști. Motivul care a stat la baza acestei decizii

O altă țară europeană anunță relaxarea restricțiilor anti-Covid, inclusiv pentru turiști. Motivul care a stat la baza acestei decizii

O altă țară europeană anunță relaxarea restricțiilor anti-Covid, inclusiv pentru turiști. Motivul care a stat la baza acestei decizii

Autoritățile din Austria continuă să relaxeze restricţiile anti-COVID-19, inclusiv pentru turiștii, chiar începând de sâmbătă. Guvernul susține că poate să relaxeze restricţiile, pentru că situaţia din spitale este acum gestionabilă.

Astfel, oamenii vor trebui doar să poarte măşti FFP2 în magazine sau muzee, iar regulile care permit accesul numai pentru persoanele care au fost vaccinate sau recuperate după COVID-19 sunt ridicate.

De asemenea, restricţiile privind numărul de persoane care pot participa la evenimente publice sunt relaxate, dar spectatorilor li se va cere în continuare să poarte mască la evenimente precum meciurile de fotbal, scrie Agerpres.

Ulterior, din data de 19 februarie – cu excepția capitalei Viena – persoanele testate negativ vor avea din nou acces în restaurante, pe lângă cei vaccinaţi sau au trecuți prin boală. 69% din populația Austriei este vaccinată anti-Covid.

Marea Britanie ar putea renunța la restricțiile anti-COVID la finalul lunii februarie

Toate restricțiile anti-COVID care mai sunt în vigoare în Anglia, inclusiv regula privind autoizolarea, ar putea fi anulate la finalul acestei luni, a declarat – miercuri – premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Conform regulilor actuale, oricine este testat pozitiv trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin cinci zile, potrivit BBC.

Restricțiile actuale urmează să expire pe 24 martie. Cu toate acestea, Johnson le-a spus parlamentarilor că se așteaptă ca restricțiile să se termine mai devreme, cu condiția ca situația epidemică să fie în continuare într-un trend pozitiv.

Restricțiile pentru turiștii care sosesc în Marea Britanie vor fi și ele relaxate

Regulile pentru călătorii care sosesc în Marea Britanie vor fi, de asemenea, relaxate la sfârșitul acestei luni.

Deja, de vineri, 11 februarie, persoanele vaccinate cu schema completă care vin în Marea Britanie nu mai trebuie să facă niciun test COVID.

Călătorii care nu sunt vaccinați cu schema completă nu vor mai trebui să se izoleze, dar vor trebui să facă teste. Cazurile de Covid au scăzut în Marea Britanie, de la vârful de la începutul lunii ianuarie.

Italia renunță la masca de protecție în aer liber

Italia renunță la masca de protecție în aer liber începând de vineri, pe măsură ce numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus scade, a anunțat ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Cu toate acestea, italienilor li se va cere în continuare să aibă măşti la ei şi să le poarte, mai ales în mulţimi, a spus el, potrivit Agerpres.

Obligativitatea purtării măştii se aplică în interior, în cadrul unui regulament ce urmează să rămână în vigoare până la 31 martie, dată la care și starea de urgenţă din Italia legată de pandemie rămâne în vigoare.

Potrivit sursei citate, în Italia a scăzut semnificativ numărul cazurilor de Covid, pe 9 februarie fiind înregistrate aproape 102.000 de noi infecţii, în scădere de la un nivel de două ori mai mare cu doar trei săptămâni în urmă.

Portul măştilor de protecţie în aer liber nu mai este obligatoriu nici în Spania, începând de marți.

Danemarca a renunțat la restricţiile anti-COVID, de la 1 februarie

Danemarca a renunțat la restricţiile anti-COVID, începând cu data de 1 februarie, în ciuda faptului că numărul de cazuri este mare, potrivit Agerpres. Masca de protecție nu mai este obligatorie, iar oamenii nu mai sunt obligaţi să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus.

De asemenea, evenimentele cu public se pot desfăşura fără limită de participanţi, iar în cluburi nu mai este impusă o limită de persoane. Totuși, persoanele care merg în Danemarca trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării.

Deciziile au fost luate întrucât COVID-19 nu mai este considerat „critic pentru societate”, desemnare care permitea guvernului să adopte măsuri dure vizând îngrădirea răspândirii sale.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și