Prima pagină » Coronavirus » Avertismentul unui medic ATI: „Foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 iau tratament din auzite”

Avertismentul unui medic ATI: „Foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 iau tratament din auzite”

Avertismentul unui medic ATI: „Foarte mulţi pacienţi cu COVID-19 iau tratament din auzite”

Medicul Adrian Ciocănea, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Orășenesc Mioveni, trage un semnal de alarmă în legătură cu faptul că foarte mulți oameni infectați cu SARS-CoV-2 iau tratamente „după ureche”.

El spune că mulți pacienți cu COVID iau tratamente necorespunzătoare, fără ca acestea să fie prescrise de medici, informează Adevărul.

„Foarte mulţi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 iau tratament din auzite. Oamenii nu înţeleg despre ce este vorba în povestea asta… Şi mai este o problemă: oamenii sunt neîncrezători în sistem şi vin târziu la spital. În fiecare val boala a fost altfel, iar acum are o contagiozitate înfiorătoare”, spune medicul Adrian Ciocănea.

Adrian Ciocănea: COVID-19 pare la început o gripă banală, dar nu este deloc așa

Medicul mai atrage atenția și asupra simptomelor înșelătoare ale infectării cu SARS-CoV-2. Aceasta pentru că la început, boala pare doar o gripă ușoară, dar se poate agrava foarte rapid.

„Boala în primele şapte zile pare o gripă banală. Însă din păcate nu este deloc aşa. Mulţi pacienţi obosesc foarte repede, deşi aparent li se pare că sunt bine. Însă apare o mare problemă cu oxigenarea. Mulţi pacienţi infectaţi ajung la spital cu o saturaţie doar între 40 şi 60, ceea ce nu este deloc bine”, precizează doctorul Adrian Ciocănea.

Acesta mai spune că, în doar o lună de la redeschiderea secției ATI de la Spitalul Orășenesc, unde sunt tratați pacienți cu COVID-19 în stare gravă, dintre cele 63 de persoane internate, 22 au decedat.

Puțin peste 4.000 de cazuri de COVID înregistrate sâmbătă

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 4.006 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Este o scădere de aproape 800 de cazuri față de bilanțul anterior, de vineri.

De asemenea, au fost raportate 323 de decese, dintre care 19 anterioare perioadei de referință. Față de vineri, numărul deceselor a scăzut, în ziua anterioară fiind raportate 286 de decese.

Până astăzi, 52.836 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS–CoV–2 au decedat.

Dintre cele 323 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  20-29 ani, 3 la categoria de vârstă 30-39 ani, 20 la categoria de vârstă 40-49 ani, 16 la categoria de vârstă 50-59 ani, 85 la categoria de vârstă 60-69 ani, 119 la categoria de vârstă 70-79 ani și 79 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele