Beatrice Mahler: „La fiecare 7 minute, un român a murit din cauza noului coronavirus. Este prea mult” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a declarat pentru Gândul.ro că situația în ceea ce privește cazurile de decese COVID este din ce în ce mai gravă, în ciuda unui număr mai mic de noi cazuri raportat în ultimele 24 de ore.
„În ultimele 24 de ore, un român a murit la fiecare 7 minute din cauza infecției cu noul coronavirus. Este ceva groaznic ce se întâmplă, trebuie să devenim mai responsabili. Nu este suficient să purtăm mască pe stradă, trebuie să stăm acasă la noi să nu intrăm în contact cu alte persoane și să evităm deplasările inutile în această perioadă.
„Este o evoluție negativă față de săptămâna trecută”
Numărul cazurilor grave crește foarte mult, precum și cel al deceselor. Este o evoluție negativă față de săptămâna trecută.
Sunt familii care se îmbolnăvesc, iar drama este că nu poți să-l petreci pe ultimul drum pe cel drag.
Este obligatoriu să creștem testarea, dar în același timp trebuie să găsim posibilități de testare rapidă în toată țara”, a declarat pentru Gândul.ro Beatrice Mahler, managerul Spitalului „Marius Nasta” din Capitală.
A. Rafila: „Mi se pare foarte ciudat că numărul de teste raportat azi este destul de redus, sunt doar 30.000”
Pe de altă parte, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat pentru Gândul.ro că în raportarea de marți a noilor cazuri de coronavirus este „foarte ciudat” numărul mic de teste, respectiv de 30.000 în 24 de ore. Potrivit lui Rafila, important este în această pandemie să se indentifice numărul real al celor infectați, „nu o raportare mai mică”.
„Mi se pare foarte ciudat că numărul de teste raportat azi este destul de redus, sunt doar 30.000, în schimb răsunetul la Terapie Intensivă este foarte mare și decesele sunt foarte multe. Deocamdată vreau să văd ce se întâmplă în această săptămână (…)
În ceea ce privește testele, aici este o chestiune pe care eu nu o înțeleg. Adică noi am avut același număr de teste și când am avut 5.000 de cazuri, și când am avut 10.000, iar acum, când avem 8.000 de cazuri, chiar a scăzut numărul de teste. Opinia mea este că, cu cât ai mai multe cazuri, și spun ce se întâmplă în ale țări, numărul de teste ar trebui să fie mai mare, pentru că ai mai mulți contacți, încerci să cauți activi, persoanele care au simptomatologie ușoară. Important este să indentifici numărul real, nu să ai o raportare mai mică”, a declarat pentru Gândul.ro profesorul Alexandru Rafila.