Decesele cauzate de virusul SARS-CoV-2 la nivel mondial au trecut de 3 milioane. De la începutul pandemiei, peste 140 de milioane de persoane s-au infecat cu noul coronavirus.
Pandemia de coronavirus a ucis peste trei milioane de oameni, informează Universitatea Johns Hopkins, potrivit BBC. Cu puțin timp în urmă, șeful OMS a anunțat că „ne apropiem de cea mai mare rată de infectare” de până acum.
Numărul de infectări cu COVID-19 a ajuns la 140.010.233.
SUA au înregistrat 566.224 de morţi, fiind urmate de Brazilia cu 368.749 de morţi; Mexic cu 211.693; India cu 175.649 şi de Marea Britanie cu 127.472 de morţi, potrivit bilanţului realizat de Universitatea Johns Hopkins.
În ce priveşte cazurile confirmate de contagiere cu noul coronavirus la nivel global, lista este condusă de SUA, cu 31,57 de milioane, urmate de India, cu 14,52 de milioane; Brazilia, cu 13,83 de milioane; Franţa, cu 5,28 de milioane şi de Rusia, cu 4,64 milioane de persoane infectate.
În America Latină, ţara cu cel mai mare număr de decese înregistrate după Brazilia este Argentina (2,65 de milioane), urmată de Columbia (2,61 de milioane) şi Mexic (2,29 de milioane).
În Africa, ţara cu cel mai mare număr de contagieri este Africa de Sud, cu 1,56 de milioane de persoane.
Spania, una dintre ţările cele mai afectate din Europa de pandemia de coronavirus, a înregistrat 3,40 de milioane de contagieri şi 76.981 de decese.
Numărul de noi cazuri Covid-19 raportate săptămânal aproape s-a dublat la nivel global în ultimele două luni. De la declanșarea pandemiei, noile cifre se apropie de cea mai mare rată observată până în prezent, anunță directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Șeful OMS a vorbit vineri într-o conferință de presă. El a spus că „decesele și cazurile apărute de Covid-19 continuă să crească la un nivel îngrijorător”.
Discursul lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, ținut într-o conferinţă de presă axată pe Papua Noua Guinee şi regiunea Pacificului de Vest, îngrijorează comunitatea medicală. Iar situația din Papua Noua Guinee este chiar dramatică. „Deşi aceste cifre sunt în continuare mai mici decât în alte ţări, creşterea este puternică. OMS este foarte îngrijorată de posibilitatea unei epidemii mult mai mari”, a transmis şeful OMS.
„Numărul cazurilor nou depistate săptămânal aproape s-a dublat în ultimele două luni”, a avertizat directorul general al OMS. „La nivel global, mesajul nostru către toți oamenii din toate țările rămâne același. Cu toții avem un rol de jucat în a pune capăt pandemiei”, a insistat el.