Prima pagină » Coronavirus » BioNTech avertizează: Imunizarea în Uniunea Europeană ar putea fi perturbată de probleme privind stocul de vaccin

BioNTech avertizează: Imunizarea în Uniunea Europeană ar putea fi perturbată de probleme privind stocul de vaccin

BioNTech avertizează: Imunizarea în Uniunea Europeană ar putea fi perturbată de probleme privind stocul de vaccin

Compania BioNTech, care a dezvotlat vaccinul anti-COVID-19 împreună cu Pfizer, avertizează că există posibilitatea ca imunizarea în Uniunea Europeană să fie perturbată de apariţia unor goluri în stoc până ce alte vaccinuri vor fi aprobate.

Compania germană și Pfizer colaborează în continuare pentru creșterea numărului de doze din vaccinul COVID-19, omologat de Uniunea Europeană.

Din cauza întârzierilor în ceea ce privelte producția de vaccin, Germania a închis temporar anumite centre de vaccinare la doar câteva zile după începerea campaniei.

CEO BioNTech: „Apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri”

„Momentan, nu arată bine – apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri aprobate şi trebuie să acoperim acest gol cu propriul nostru vaccin”, a declarat Uğur Şahin, CEO BioNTech, într-un interviu acordat Spiegel, citează The Guardian.

CEO-ul BioNTech a susținut că în prezent compania efectuează teste pentru a dacă vaccinul este eficient împotriva noii tulpini de SARS-CoV-2 care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

„Facem teste pentru a vedea dacă vaccinul nostru poate de asemenea neutraliza această variantă şi curând vom şti mai multe”, a declarat acesta.

În acest context, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a îndemnat EMA să aprobe cât mai repede și vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, care a fost deja aprobat în Marea Britanie, dar UE nu a anunțat când se va pronunța în această privință.

De asemenea, European Medicines Agency (EMA) ar urma să aprobe pe 6 ianuarie vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Moderna.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a acordat joi prima OMOLOGARE de urgență de la începutul pandemiei de coronavirus pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, deoarece numeroase țări vor să-l folosească în regim rapid.

„Acesta este un pas pozitiv pentru a asigura un acces universal la vaccinurile anti-COVID-19”, a explicat Mariangela Simao, responsabilă cu accesul la medicamente în cadrul OMS, se arată în comunicat citat de stiripesurse.ro via AFP.