Prima pagină » Coronavirus » Bolnavii cronic se pot înscrie pentru vaccinare cu ajutorul oricărui medic: „Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie”

Bolnavii cronic se pot înscrie pentru vaccinare cu ajutorul oricărui medic: „Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie”

Bolnavii cronic se pot înscrie pentru vaccinare cu ajutorul oricărui medic: „Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie”

Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, a precizat că pacienții cu boli cronice, care nu sunt în baza de date a CNAS, pot apela la ajutorul oricărui medic, fie de familie, fie specialist.

Gindrovel Dumitra: „Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie”

Ieri am avut mai multe situații cu pacienți cu boală cronică, care nu erau în sistem, iar singura posibilitate era ca un medic să poată să intre și să confirme că acea persoană are boala respectivă.Din comunicatul STS înțeleg că aceste drepturi le are orice fel de medic, e normal să fie așa.Sunt pacienți care nu sunt înscriși la medici de familie, dar s-au tratat la medic, în privat, pentru boala cronică, deci acel medic le poate confirma calitatea de pacient care se încadrează la etapa a doua de vaccinare, a declarat Gindrovel Dumitra la Digi 24.

Ce spune STS

Conform STS, persoanele cu afecțiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare în plaformă:

1. Individual, direct în platformă
2. Prin intermediul unui aparținător – pot fi înscrise și programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
3. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială
4. Prin intermediul medicului cu pacienți cu afecțiuni cronice. Acesta poate înscrie și programa persoane cu afecțiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP și să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.
5. Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Medicul Virgil Musta: Mai devreme sau mai târziu vor face boala

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a primit şi cea de-a doua doză de vaccin și a explicat, într-o postare pe Facebook, care sunt avantajele şi care sunt dezavantajele vaccinării împotriva COVID-19.

„Am aşteptat cu mare nerăbdare să apară cât mai repede un vaccin aprobat de toate instituţiile abilitate, pentru că eu am simţit din plin ce înseamnă această pandemie şi ştiu că doar un vaccin poate face ca lucrurile să nu continue ca şi până acum pentru noi toţi. Cu toate acestea, înainte de a decide dacă să mă vaccinez sau nu, am pus şi eu în balanţă avantajale vaccinării, riscurile vaccinării, precum şi riscurile la care mă expun dacă nu mă vaccinez”, a scris Virgil Musta pe pagina sa de Facebook.

Autor