Prima pagină » Coronavirus » Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot înscrie pentru vaccinarea contra COVID! Explicația CNAS

Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot înscrie pentru vaccinarea contra COVID! Explicația CNAS

Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot înscrie pentru vaccinarea contra COVID! Explicația CNAS
Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot înscrie pentru vaccinarea contra COVID! Explicația CNAS /FOTO-Alexandra Pandrea

Mai mulți medici de familie au declarat că nu pot înregistra bolnavi cronici pentru vaccinarea anti-COVID-19, deși aceștia sunt la evidența medicilor cu astfel de afecțiuni.

CNAS a explicat pentru Libertatea.ro, citată de Adevărul.ro, că asta se întâmplă pentru că, în sistem, „în acest moment nu se văd decât cazurile care s-au tratat cu decontări de la Casă, la spitalele publice”.

Potrivit CNAS, bolnavii cronici care nu sunt în „evidența Casei”, adică cei care nu și-au decontat prescripțiile medicale sau analizele la stat sau la privat prin Casă și au optat să și le plătească singuri din buzunar, acum nu figurează în sistem!

„Vom vedea ce pot face bolnavii…”

„Am portat în platformă statistica bolnavilor cronici din evidenţa Casei din 2016 până acum, tocmai să nu defavorizăm, să cuprindem cât mai mulţi. Vom reveni. Vom vedea ce pot face bonavii cronici aflaţi în această situaţie”, a explicat pentru Liberatea.ro. Mihaela Tănase, consilieră de comunicare la CNAS.

Un medic de familie a precizat însă că „se lucrează la actualizarea sistemului, sperăm că se va rezolva”.

CNCAV a anunțat sâmbătă că au fost făcute peste 300.000 de programări la vaccinare în etapa a doua, iar în București au fost programate peste 62.000 la vaccinare, gradul de ocupare atins fiind de 100%.

Primarul Timișoarei: În România, principalul obstacol acum nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, spune că motivul pentru care la Timișoara vor fi operaționale începând de luni doar două centre de vaccinare anti-COVID este că va exista doar un număr foarte LIMITAT de doze de vaccin disponibile săptămâna viitoare.

Știrea potrivit căreia Pfizer a anunțat că își va extinde capacitatea de producție, din martie, nu a trecut neobservată de Dominic Fritz. „Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie. În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Dominic Fritz.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele