Bucureștiul a intrat în scenariul galben. Care sunt principalele interdicții
Cu o rată de infectare de 2.96 la mia de locuitori, Capitala a intrat, de miercuri, 20 ianuarie, în scenariul galben. În cel roșu mai rămân județele Cluj, Ilfov și Timiș.
Potrivit ultimului raport prezentat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), rata de infectare în București a coborât sub 3 la mie, iar în prezent este de 2.96 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au înregistrat 257 de noi infectări.
De la începutul pandemiei, în Capitală, au fost raportate 113.825 cazuri de coronavirus.
Potrivit GCS, în scenariul roșu mai rămân trei județe: Cluj – 3,49, Ilfov – 3,48 și Timiș – 4,07.
Bucureștiul, în scenariul galben. Principalele interdicţii
* Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
* Se interzice organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private, sau a altor evenimente culturale;
* Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase, etc.);
* Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;
* Se interzice circulaţia în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri;
* Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, este permisă în intervalul orar 06:00 – 23:00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
* Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 0600-2300, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.