Când începe al doilea maraton de vaccinare anti-Covid din București
Al doilea maraton de vaccinare anti-Covid organizat de Universitatea de Medicină Carol Davila va avea loc între 28 și 31 mai, la București, anunță Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.
Totodată, în perioada 31 mai – 1 iunie se va desfăşura la nivel național un eveniment similar pentru adolescenţii între 16 şi 18 ani.
Vor fi 35 de cabinete de vaccinare la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională.Pot veni la vaccinare atunci și persoanele care fac prima doză de vaccin anti-Covid, situație în care vor face rapelul în centrele fixe.Vaccinarea se va face 24 de ore din 24, în acțiune fiind implicați 1000 de voluntari, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.
Bucureștiul, pregătit pentru maratonul de vaccinare
Maratonul de vaccinare dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani va avea loc în perioada 31 mai – 1 iunie și se va desfășura în toate centrele organizate la nivel naţional.
„Aș vrea să explic puțin ce înseamnă acest maraton național. Se adresează persoanelor eligibile, vorbim de adolescenții de la 16 până la 18 ani inclusiv. Practic, fiecare centru de vaccinare va reprezenta un punct de maraton de vaccinare. La nivelul fiecărui județ, sunt deja propuse mai multe acțiuni de vaccinare prin evenimente care nu sunt organizate în centre deja funcționale, ca să existe o abordare cât mai variată a procesului de vaccinare, mai ales că se adresează tinerilor”, spune Valeriu Gheorghiță.
Medicul Valeriu Gheorghiță a spus că, de asemenea, la nivelul fiecărui judeţ vor fi unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite vaccinarea şi după ora 20.00.
„Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general„, a precizat Valeriu Gheorghiţă.