Prima pagină » Coronavirus » Când se vor întoarce elevii la școală? Anunțul făcut de un oficial al Ministerului Educației

Când se vor întoarce elevii la școală? Anunțul făcut de un oficial al Ministerului Educației

Când se vor întoarce elevii la școală? Anunțul făcut de un oficial al Ministerului Educației
Elevii care au venit sa susțină prima probă a Evaluării Naționale la Școala nr. 194 din București au trecut prin procedurile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus/ Foto: Alexandra Pandrea

Elevii ar putea reveni la şcoală, începând din semestrul doi al anului şcolar, susţine un oficial al Ministerului Educaţiei, potrivit Antena 3.

Astfel, cel mai devreme, elevii s-ar putea întoarce în bănci în februarie 2021, când începe semestrul doi al acestui an şcolar. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, mai anunță Antena 3.

Școala online în pandemie

Cristina Tunegaru, profesoară de Limba și literatura română, a vorbit GÂNDUL LIVE, despre ce înseamnă școala online pentru mulți elevi din România, dar și despre unii profesori care preferă predarea asincron, în care contactul profesor-elev nu are loc, ceea ce reprezintă un deficit major pentru educația românească.

„Există un mare adevăr aici. Orele din școala online sunt foarte greu de realizat în ceea ce privește motivarea copiilor. În sistemul clasic, copii vin la școală într-un instituționalizat, se întâlnesc cu colegii lor, se împrietenesc cu ei, dialogul are întotdeauna și o altă încărcătură emoțională. E extrem de important în pedagogie și mai ales în ceea ce îi privește pe copiii mici, de școală primară. Ei trebuie să fie alături de colegii lor, într-o relație cu învățătorii, cu profesorii. Dacă îi scoatem din mediul acela instituționalizat și școala se petrece la distanță (…) evident că apare demotivarea și e foarte greu să îi ții pe copii mici atenți, la distanță, fără ca ei să vadă că este un profesor acolo. De multe ori, copiii, chiar și cei de gimnaziu, de multe ori învață de dragul profesorului sau pentru profesor, pentru că profesorul a investit în acei copii și este o investiție emoțională în dublu sens. Dacă scoatem asta, atunci avem o mare-mare problemă. Școala online produce efecte catastrofale în perioada aceasta și cei mai afectați sunt copiii de școală primară, pe care eu i-am numit grup vulnerabil, și copiii din medii dezavantajate care și ei sunt un grup vulnerabil”, a explicat profesoara de Limba și literatura română.

Recent, vicepremierul României, Raluca Turcan, a susținut că școala online i-a schimbat comportamentul copilului său, acesta devenind, în doar câteva săptămâni, mai introvertit și mai leneș, fiind în fapt demotivat.

Bilanț COVID-19 în România

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 9.685 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus și 160 decese.

Până sâmbătă, 21 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 412.808 cazuri de COVID şi 9.916 de decese..

Autor