Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis prelungirea perioadei de carantină cu încă o săptămână pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr şi instituirea carantinării în localitatea Mârşa, informează un comunicat de presă al Prefecturii, citat de Agerpres.
Astăzi, 27 noiembrie a.c., a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În cadrul şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), oraşul Cisnădie şi oraşul Tălmaciu, precum şi instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârşa. Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesară adeverinţa eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea”, precizează Prefectura Sibiu.
Potrivit sursei citate, în zilele de sâmbătă şi duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale, însă magazinele de bricolaj nu îşi vor suspenda activitatea.
Legitimaţia de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării. În data de 5 şi, respectiv, 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor, precum şi a exercitării votului”, se mai menţionează în comunicat.
Containerele pentru pacienţii cu COVID-19 de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, achiziţionate cu 6 milioane de lei, sunt sub vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorii cerând unităţii medicale mai multe documente.
Lucrările la obiectivul de investiţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu la obiectivul „Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital” au fost finalizate la începutul lunii octombrie, valoarea totală a proiectului fiind de 6.056.100 lei din, bani din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu.
Toate documentele acestei investiţii, despre care s-a spus la acea vreme că este cel mai important obiectiv din acest an al Spitalului, au fost cerute de DNA.