Prima pagină » Coronavirus » Carantina din Sibiu se prelungește. Deciziile luate de CJSU

Carantina din Sibiu se prelungește. Deciziile luate de CJSU

Carantina din Sibiu se prelungește. Deciziile luate de CJSU

Carantina în municipiul Sibiu, dar şi în oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi în localitatea Şelimbăr a fost prelungită cu 7 zile, începând de luni de la ora 5.00.

Potrivit deciziilor CJSU adoptate duminică, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 11,22 la 1000 locuitori pentru municipiul Sibiu şi de 11,23 cazuri la 1000 locuitori pentru localitatea Şelimbăr.

De asemenea, în oraşul Cisnădie se înregistrează o rată de 7,75 cazuri la 1000 locuitori, în Tălmaciu rata este de 10.33 cazuri la 1000 locuitori.

În toate aceste localităţi, carantina se prelungeşte cu 7 zile, începând de luni, de la ora 5.00.

O altă decizie a CJSU Sibiu stabileşte instituirea carantinei în satul Mârşa, unde se înregistrează o rată de infectare de 9,49 la 1000 locuitori. În această localitate, carantina se instituie pentru 14 zile, începând tot de luni, de la ora 5.00.

Migranții asiatici, carantinați la Liceul CFR din Timișoara

Subprefectul județului Timiș, Mircea Băcală, a anunțat că la Liceul CFR din Timişoara s-au creat în ultimele zile spaţii de carantinare pentru zeci de migranţi asiatici, care au intrat în România din Serbia în ultimele două săptămâni.

Potrivit acestuia, Primăria Timişoara va finaliza amenajarea unui spaţiu extins la Liceul CFR, unde vor fi cazaţi şi ultimii migranţi. Ei fac parte dintr-un lot mai mare şi au fost depistaţi în parcuri şi sub podurile oraşului, în ultimele trei zile.

„În urmă cu trei zile, am identificat 29 de persoane care aşteptau în faţa Serviciului de Imigrări Timişoara pentru a fi prelucraţi. După ce au fost prelucraţi, cei de la Serviciul de Imigrări ne-au informat că aceştia au intrat în România prin Serbia după data de 21 noiembrie, ceea ce înseamnă că se impune carantinarea.

Pentru că nu aveam un spaţiu de carantină la momentul respectiv, am luat legătura cu Primăria Timişoara şi am identificat împreună acelaşi spaţiu pe care l-am avut pentru ei şi în primăvară şi în vară, la Liceul CFR, l-am dotat, l-am utilat şi, după ce am primit avizul de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş că sunt riscuri minime pentru a fi carantinaţi acolo migranţii, s-a deschis acel centru”, a explicat Băcală.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele