Prima pagină » Coronavirus » Ce eficiență are, în realitate, vaccinul AstraZeneca. Anunțul făcut de compania farmaceutică

Ce eficiență are, în realitate, vaccinul AstraZeneca. Anunțul făcut de compania farmaceutică

Ce eficiență are, în realitate, vaccinul AstraZeneca. Anunțul făcut de compania farmaceutică

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca are o eficienţă de 76% împotriva COVID-19, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții companiei farmaceutice.

În cursul zilei de luni, oficialii AstraZeneca au susținut că vaccinul lor are o eficiență de 79% în fața COVID-19. Joi, însă, au anunțat că eficiența este de 76% împotriva coronavirusului, după cea mai recentă analiză.

În primă fază, Agenția Americană de Sănătate nu a fost sigură de primele date despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca, motiv pentru care compania și-a luat angajamentul să furnizeze noi date despre studiile clinice ale vaccinului pe care l-a dezvoltat.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca ar urma să fie aprobat în SUA în aprilie-mai.

OMS recomandă utilizarea cu încredere a serului de la AstraZeneca. Ce eficiență are vaccinul

Vaccinul AstraZenenca este sigur și eficient, potrivit Agenției Europene a Medicamentului. În concluzie, forul medical a ajuns la concluzia că serul AstraZeneca nu este asociat cu un risc crescut al trombozelor.

Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, a afirmat că efectele adverse vor fi în continuare studiate și că vor fi investigate de asemenea cazurile rare de tromboze.

Inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat, în continuare, utilizarea vaccinului dezvoltat de compania AstraZeneca, deși mai multe țări din Europa au suspendat administrarea serului, din motive de precauție.

Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza. Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS.

Purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) anunță, cu fermitate, că nu există, în clipa de față, nicio indicație de a nu utiliza vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca.

Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a mai adăgat Margaret Harris.