Prima pagină » Coronavirus » Ce se întâmplă cu municipiul Sibiu după ce rata de infectare a depășit 6 la mie? Anunțul lui Nelu Tătaru

Ce se întâmplă cu municipiul Sibiu după ce rata de infectare a depășit 6 la mie? Anunțul lui Nelu Tătaru

Ce se întâmplă cu municipiul Sibiu după ce rata de infectare a depășit 6 la mie? Anunțul lui Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații după tragedia de la spitalul din Piatra Neamț / Sursa: Mediafax Foto

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că momentan muncipiul Sibiu nu trebuie plasat în carantină, chiar dacă rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. În schimb, acesta a propus autorităților locale mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Nelu Tătaru a solicitat autorităților din Sibiu să realizează o evaluare în ceea ce privește focarele şi modul de transmitere a virusului. Ministrul a anunțat în cadrul unei conferințe susținute miercuri, 4 noiembrie, la Sibiu, că a realizat împreună cu autoritățile locale o evaluare a unităţilor sanitare din judeţ.

Tătaru anunță creșterea numărului de locuri pentru pacienții COVID-19

Potrivit acestuia, în Sibiu sunt în prezent 507 paturi, iar 21 de pacienți trebuie internați la Terapie Intensivă.

„În acest moment, ca şi capacitate, putem extinde la 132 de paturi, dintre care încă 22 de paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean şi zece paturi la Spitalul Militar”, a declarat ministru Sănătăţii la finalul întâlnirii cu membrii CJSU Sibiu.

Totodată, Nelu Tătaru a specificat faptul că nu s-a pus problema carantinării municipiului Sibiu.

Ce spune ministrul despre carantinarea municipiului Sibiu

„Am evaluat în aceste momente efectiv focarele existente, dezvoltarea acestor focare, zonele care au dat acest număr de cazuri şi numărul de cazuri în sine. Dacă aceste cazuri sunt izolate şi carantinate menţinem o evaluare pe o următoare perioadă tocmai pe parcursul acestor măsuri pe care le avem. Deocamdată, nu luăm în discuţie acest lucru până nu facem această analiză şi evaluăm şi măsurile pe care le-am propus eu pentru a scădea transmiterea”, a anunțat oficialul din Sănătate.

De asemenea, Nelu Tătaru a anunțat că a recomandat Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu și „scăderea mobilităţii şi scăderea transmiterii, având ca efect scăderea numărului de cazuri”.

„Extensia nu o putem face la infinit în contextul în care avem o normă de personal care este de la începutul acestei pandemii. De aceea, regula rămâne în acest moment limitarea creşterii numărului de cazuri prin limitarea transmiterii”, a mai explicat acesta.

Recomandările lui Nelu Tătaru pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2

„Am recomandat reevaluarea transportului în comun, mai ales în orele de vârf, cu suplimentarea numărului de mijloace de transport, verificarea respectării acestor reguli în mijloacele de transport, reanalizarea flex-time-ului, prin timpul diferenţiat de muncă, precum şi telemunca, reevaluarea activităţii teraselor, reevaluarea parcurilor pe timpul nopţii, reevaluarea spaţiilor de joacă şi servirea mesei în mall-uri, doar prepararea produselor de hrană în cantine şi servirea doar în regim de takaway. Am recomandat şi reanalizarea închiderii târgurilor şi oboarelor ca şi zone în care se face transmiterea virusului”, a declarat Nelu Tătaru, la sediul Prefecturii Sibiu.

La nivelul județului Sibiu, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este de 4,4, potrivit ultimei informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică.